Vierwindenstraat 62-E
Amsterdam - Westelijke eilanden
Vraagprijs: € 745.000,- k.k.

Hedendaagse woonsferen en de juiste ambiance op het gemoedelijke Realeneiland!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 22


Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 141 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 3 kamers
Bouwjaar: 1890
Buitenruimte: dakterras
Eerste indruk
Bij het eerste aanzicht van dit karakteristieke pand krijg je al vlinders in je buik. Dit van origine kantoorpand en pakhuis behorende bij de voormalige stoomspiegelfabriek en glasslijperij ‘’De Atlas’’, waarin 6 appartementen gecreëerd zijn, is bij uitstek het pareltje van de straat.

De woonoppervlakte van het appartement is ca. 141 m² en er is een eigen terras tussen de dakvlakken van ca. 8 m² (op het westen!). Het appartement is in 2005 volledig opgeknapt. De hedendaagse woonsferen zijn hier goed terug te vinden. Beton in combinatie met een houten vloer, een ruime en luxe keuken en diverse staalconstructies in het zicht.

Bij binnenkomst wordt je overladen door het ultieme familiegevoel wat zo belangrijk is in een huis.

Ondanks dat dit huis aan vrijwel alle woonwensen voldoet is er toch ook nog een mogelijkheid om het woongenot te optimaliseren; de grote slaapkamer aan de voorzijde van het appartement kan met de nodige aanpassingen worden opgesplitst, waardoor er nog een extra slaapkamer (een 3e slaapkamer) wordt gerealiseerd.

Wat een fijne plek en wat een fijn appartement! Dit is geen ‘’huis’’, dit is ‘’thuis’’!
Indeling
Via de gemeenschappelijke entree is het appartement op de tweede verdieping te bereiken. Met uitzondering van de hal, de interne bergruimte, het ruime toilet en de meterkast is de tweede verdieping één grote lichte en open ruimte. De breedte is maar liefst 8 meter en de diepte bijna 12 meter!

Door de vier ramen aan de voorzijde op het zuiden staat daglicht in de woonkamer centraal. De woonkamer die een open verbinding heeft met de keuken is een fantastische plek om met familie en vrienden samen te zijn.

Er ligt een houten vloer, de radiatoren zijn smaakvol ombouwd en er is veel kastruimte gecreëerd. Er is een vaste wandkast waarin de televisie is geplaatst en ook hier is weer veel bergruimte.

De Janus houtkachel bij het zitgedeelte en bij de leeshoek zorgen voor de juiste ambiance!

Een stoere industriële keuken met een betonnen aanrechtblad en waarin alles is teruggebracht tot de essentie. Er is veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, waaronder:
- een vijfpits gasfornuis met een lavagrill en een dubbele oven
(Fischer & Paykel);
- een vaatwasmachine;
- een magnetron;
- koel-vriescombinatie (merk: Gram)
- een dubbele spoelbak met een Quooker.

De derde verdieping is de slaapverdieping. De sfeer wordt hier vooral bepaald door de staalconstructies en de schuine dakvlakken.

De masterbedroom is aan de voorzijde van het appartement. Door de speelse indeling van de slaapkamer zijn er volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld een walk-in closet of een aparte werk-/hobbyplek.

Ook is het mogelijk om met de nodige aanpassingen een extra (een 3e) slaapkamer te realiseren. Zie voor een mogelijkheid de plattegrond verder op in deze verkoop-brochure. De slaapkamers hebben dan respectievelijk woonoppervlaktes van, ca. 12m², 10,5m² en 13m². De bruto vloeroppervlaktes zijn ca. 29 m², 14m² en 18m².

Aan de achterzijde van het appartement is de tweede slaapkamer. Deze slaapkamer heeft op maat gemaakte inbouwkasten. De open slaande deuren geven toegang naar het dakterras van ca. 8 m² op het westen met dag- en avondzon.

Deze badkamer is precies zoals men de badkamer tegenwoordig wil; licht en ruim en met sanitair dat zo is ontworpen dat het niet allesoverheersend is.

Er is een ligbad met bubbels en massage functie, een aparte ruime douche (regendouche en handdouche), een dubbele wastafel en een toilet. Hier is ook de wasmachine- en de drogeraansluiting. Door de grote raampartij op oosten is het zonnig in de ochtend (de ideale ligging). Er is een grijze wandtegel en een grijze vloertegel gebruikt.
Locatie
Het appartement is natuurlijk helemaal super en dan over de locatie nog niet te spreken; TOP! Een stukje Amsterdam die velen nog niet kennen, maar als je het eenmaal ontdekt hebt wil je er eigenlijk niet meer weg.

Realeneiland is één van de drie Westelijke eilanden die samen de kern van het woongebied ‘’de Gouden Reael’’ vormen. De eilanden zijn met elkaar verbonden via houten ophaalbruggen.

Allerlei winkels met verse producten, snuisterijen, trendy artikelen en natuurlijk de gezellige horecagelegenheden zijn op loopafstand in de Jordaan en de Haarlemmerpleinbuurt.

Tevens zijn er diverse bus- en tramverbindingen en het Centraal Station is op circa 15 minuten loopafstand.

Om de hoek is een privé-parkeerterrein waar af en toe parkeerplaatsen te huur/te koop zijn.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 141 m² en is verdeeld over 2 woonverdiepingen:
- De tweede verdieping: ca. 93 m²;
- De derde verdieping: ca. 48 m²;
- Het terras: ca. 8 m²;
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1890;
- de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
- de woonkamer is ca. 8 meter breed;
- hedendaagse woontrends;
- grondig verbouwd in 2005;
- veel kast- en bergruimte;
- de c.v.-ketel is uit 2013;
- de V.v.E. gaat de voorgevel grondig aanpakken;
- een eigen dakterras op het westen;
- gelegen op erfpacht, de canon is afgekocht tot en met 1 oktober 2048;
- gemeentelijk monument;
- het energielabel is nog onbekend;
- de sfeer van een dorp in de grote stad.
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’V.v.E Atlasgebouw’’ bestaat uit 6 leden en verzorgt het beheer zelf. De vereniging functioneert goed. De servicekosten bedragen ca.
€ 240,- per maand. Er is een meerjaren onderhoudsplan en een reservefonds aanwezig.
Oplevering
In overleg. Kadastrale gegevens
Gemeente: Amsterdam
Sectie: M
Nummer(s): 7011
Indexnummer: 5
Meer informatie

  •  plattegrond
  •  brochure
  •  locatie
  •  contact