Keizersgracht 241
Amsterdam - Centrum
Vraagprijs: € 5.850.000,- k.k.

Een schitterend monumentaal grachtenpand op een fenomenale locatie!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 39Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 880 m²
Type object: grachtenpand
Aantal kamers: 10 kamers
Bouwjaar: 1790
Buitenruimte: tuin
Eerste indruk
Heb je het over Amsterdam, dan heb je het over de grachtengordel……..Unesco werelderfgoed en ook wereldwijd bekend om zijn charme, zijn indrukwekkende historie en de vele fotogenieke plekken.

Het betreft een geheel grachtenpand met een achtertuin. Het pand staat op de lijst van Rijksmonumenten en dat lijkt ons voor zich spreken!

De totale woonoppervlakte is ca. 880 m² en dat is verdeeld over 6 verdiepingen inclusief het souterrain en de bel-etage. Het was in gebruik als kantoorruimte bij 7 verschillende huurders. Thans zijn er 3 huurders en voor het overige wordt het leeg opgeleverd. Het is een ideaal pand om te bewonen of voor de belegging.

Er is een voorhuis, een lift, een tussenlid met het trappenhuis, een lichthof en er is een achterhuis.

Het grachtenpand is gebouwd rond ca. 1790. Omstreeks de 19de eeuw is het pand voorzien van een zandstenen gevel, bewerkt met een rechte kroonlijst en twee consoles. De kap met wolfseinden is vernieuwd en boven de ingang is een empire raam met achterraam. Het buitenschilderwerk alsmede het schilderwerk in het trappenhuis is recentelijk uitgevoerd.

De locatie is subliem! Het is gelegen aan één van de hoofdgrachten en midden in het gewilde winkelgebied ‘’de negen straatjes’’.
Indeling
Het pand heeft in totaal 6 verdiepingen inclusief het souterrain en het is verdeeld in een voorhuis, een achterhuis en een tussenlid.

Souterrain: aan de voorzijde is een goede ruimte met een stahoogte van ca. 2,25 meter. De voorzijde van het souterrain is ook via een eigen entree aan de straat te bereiken. De balken zijn in het zicht en het kijkt uit op de binnenplaats. De lift komt ook in het souterrain.

Aan de achterzijde van het souterrain is de tuinkamer en die bestaat uit een open ruimte. Er is ook een ruimte met de aansluitingen voor een toilet en er is een pantry. De tuinkamer heeft openslaande deuren naar een heerlijke tuin van ca. 75 m² (oost) en er is ook een toegang naar de binnenplaats.

Tot slot is er in het achterhuis een ruimte voorzien van toiletten.

Bel-etage: via een mooie oorspronkelijke stoep bereikt u de entree van het grachtenpand op de bel-etage.

Er is een zeer chique en ruime gemeenschappelijke entree en hal met een marmeren vloer en een marmeren lambrisering, met hoge plafonds, met ornamenten en met blinde deuren. Er is een lift en een monumentale eikenhouten trap naar het souterrain en naar de bovengelegen verdiepingen.

Op de bel-etage is een voorkamer en een achterkamer.

Het ruime vertrek aan de voorzijde heeft twee hoge ramen en een prachtig uitzicht op de Keizersgracht. Door het lichthof c.q. de binnenplaats is er ook aan de achterzijde van deze ruimte een goede en natuurlijke lichtinval. Er ligt een houten visgraat vloer en er is airconditioning aanwezig. Er is ook een pantry.

De achterkamer op de bel-etage is rustig gelegen met uitzicht op de achtertuin. Het is een prachtige stijlkamer met een zeer fraaie schouw met daarboven een majestueuse bovenspiegel.

Het is plezierig licht door de drie hoge ramen. Ook hier ligt een mooie houten visgraatvloer en er zijn inbouwspots in het plafond. De schitterende lambrisering maken het plaatje compleet.

Eerste verdieping: twee goede vertrekken ieder met een pantry. Zowel in het vertrek aan de voorzijde alsmede aan de achterzijde zijn drie ramen met een roedeverdeling.

De voorzijde heeft uitzicht op de gracht en de achterzijde kijkt uit op het groen van de binnentuinen.

Op de vloer ligt vloerbedekking. De indrukwekkende balken van bijna 8 meter (!) breed zijn prachtig in het zicht.

Tweede verdieping: aan de voorzijde is een grote ruimte met een pantry. Er zijn drie grote ramen met uitzicht op de gracht en de omgeving. De licht geschilderde balken zijn in het zicht.

Aan de achterzijde is een speelse ruimte. Er zijn diverse niveauverschillen die met interne trapjes verbonden zijn met elkaar. Er is ook een entresol. Door de diverse ramen en daklichten is het er erg licht. Er is een pantry.

Derde verdieping: het voorhuis heeft op deze verdieping aan de voorzijde een prachtige en lichte ruimte (3 vertrekken). In de zijgevel zijn veel ramen met roedeverdeling die uitkijken op het vegetatiedak van het buurpand. De spectaculaire dakconstructie aan de voorzijde geeft een prachtige finishing touche aan deze ruimte. Er is een trap naar de vierde verdieping en er is een pantry.

Op de gemeenschappelijke gang zijn drie toiletruimtes.

Vierde verdieping: een vide die uitsluitend te bereiken is via de ruimte op de derde verdieping aan de voorzijde. Er zijn vier dakramen die voor een goede lichtinval zorgen.

Op deze verdieping is aan de achterzijde de technische ruimte (de c.v.-ketel en de machinekamer van de lift) van het gehele pand aanwezig.
Locatie
Het herenhuis is gelegen aan de Keizersgracht. Vanuit het voorhuis is er een indrukwekkend uitzicht op de gracht alsmede op de andere statige grachtenpanden met hun diversiteit aan gevels.

Om de hoek is het unieke winkelgebied ‘’de negen straatjes’’. Dit winkelgebied wordt begrensd door de Prinsengracht, de Raadhuisstraat, de Singel en de Leidsestraat.

‘’De negen straatjes’’ staan bekend als een zeer aantrekkelijk winkelgebied met een uniek aanbod aan gespecialiseerde winkels in de vele schilderachtige monumentale pandjes gecombineerd met enkele moderne winkels en leuke horeca.
Oppervlakte
De totale vloeropperlakte is ca. 881 m² verdeeld over 6 lagen, te weten:
- Souterrain: ca. 205 m²;
- Bel-etage: ca. 170 m²;
- Eerste verdieping: ca. 171 m²;
- Tweede verdieping: ca. 175 m²;
- Derde verdieping: ca. 130 m²;
- Vierde verdieping: ca. 30 m².
Bijzonderheden
- de woon vloeroppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
- het is rijksmonument;
- de c.v.-ketel is recent vernieuwd;
- er is een personenlift met nieuwe motor;
- een achtertuin van ca. 75 m²;
- fantastische monumentale details (een zand- stenen voorgevel, prachtig trappenhuis, veel marmer, mooie balken, indrukwekkende schouwen etc.);
- er is grotendeels airconditioning;
- gelegen op eigen grond;
Bestemming
Jaar en dag is dit grachtenpand in kantoorunits verhuurd geweest en momenteel zijn er nog 3 units verhuurd. De bestemming laat kantoor maar ook wonen toe! De bestemming is ‘’gemengd -1’’. Huurgegevens
de huurgegevens per kwartaal zijn:
- de tuinkamer: € 4.095,75
- 2de verdieping voor & achter: € 15.932,01
- 3de en 4de verdieping voor: € 7.851,93

- netto huur per kwartaal: € 27.879,69.
Oplevering
In overleg. Kadastrale gegevens
Gemeente: Amsterdam
Sectie: E
Nummer(s): 8535
Grootte: 3 a en 52 ca
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact