De Lairessestraat 68-huis
Amsterdam - Concertgebouwbuurt
Vraagprijs: 1.475.000,- k.k.

Een ruim dubbel benedenhuis met een breedte van ruim 9 meter en met tuin in Oud-Zuid.
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 18
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 205 m
Type object: dubbel beneden
Aantal kamers: 8 kamers
Bouwjaar: 1915
Buitenruimte: achtertuin en balkon
Eerste indruk
Een ruim bemeten en aangenaam dubbel benedenhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid met een bruto vloeroppervlak van ca. 205 m en een tuin van ca. 115 m gelegen op het noordwesten.

De breedte van het woonhuis is ruim 9 meter en dat maakt dit woonhuis bijzonder licht en ruimtelijk.

Het is gelegen op loopafstand van de verschillende culturele hoogtepunten van Amsterdam en het is in de nabijheid van diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat.

Met vier (slaap-)kamers op de eerste verdieping is dit dubbel benedenhuis uitermate geschikt voor een groot gezin of voor een eigenaar die kantoor of praktijk aan huis wil houden.

Het dubbel benedenhuis is netjes onderhouden maar heeft eenvoudige faciliteiten. De kans is groot dat een nieuwe eigenaar een en ander zal gaan moderniseren.
Indeling
Het benedenhuis heeft een eigen entree aan de straatzijde. De twee bovenwoningen hebben eveneens beide een eigen voordeur.

Via de entree/de gang is er toegang tot de ruime centrale hal waar de diverse ruimten op uitkomen.

De woonkamer heeft een eikenhouten parketvloer en suite deuren waardoor de woonkamer in tween af te scheiden is. Aan de tuinzijde is een serre met een glazen dak waardoor de achterzijde van het huis aangenaam licht is.

Aan de achterzijde bij de serre is er middels twee openslaande deuren toegang tot de tuin. De tuin is ca. 10 meter bij 12 meter en is gelegen op het noordwesten.

De keuken is naast de eet-/woonkamer en heeft een granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur. Er ligt een terrazzo vloer die vanuit de hal doorloopt naar de keuken. Ook via de keuken is er een toegang naar de ruime tuin.

In de hal is een apart toilet en er is een kamer van ca. 5 m waar onder andere de aansluiting voor de wasmachine en de droger is.

Aan de voorzijde is nog een kamer van ca. 6 m en er zijn op de begane grond onder de trap, die naar de twee bovenwoningen gaat, nog twee goede bergingen.

In de tuin is een berging van ca. 5 m en er is nog een kleine berging van ca. 1 m.

Op de eerste verdieping zijn vier ruime kamers die geschikt zijn als slaap- en/of als werkkamer. Er is een badkamer met een ligbad, een douche en een dubbele wastafel.

De twee (slaap-)kamers aan de voorzijde kijken uit op de statige panden van de De Lairessestraat.

De twee (slaap-)kamers aan de achterzijde kijken uit op de rustige en groene binnentuinen van de benedenhuizen aan de Johannes Verhulststraat.

De (slaap-)kamers op de eerste verdieping zijn respectievelijk ca. 21 m, ca. 20 m, ca. 17 m en ca. 8 m. De kamer aan de voorzijde heeft een royale erker die zorgt voor een aangename lichtinval.

Aan de tuinzijde van de woning is een balkon van ca. 5 m met zicht op de binnentuinen. Het balkon ligt op het noordwesten.

Op de overloop zijn twee ruime bergkasten en tussen de twee kasten in is nog een afzonderlijk toilet.
Locatie
Het huis is gelegen temidden van de vele hoogtepunten die Amsterdam te bieden heeft. Zo zijn er diverse musea (het Rijks, het Stedelijk en het Van Gogh museum) alsmede het Concertgebouw die op loopafstand zijn. Het prachtige Vondelpark is er voor een aangename wandeling en daarnaast zijn er de winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat voor de dagelijkse en de bijzondere boodschappen.

De bereikbaarheid is uitstekend zowel met de auto als met het openbaar vervoer. In de directe omgeving van de De Lairessestraat en op het Museumplein stoppen meerdere tram- en buslijnen en de uitvalswegen naar de Ring/de rijksweg A-10 zijn zeer goed.

Voor de deur is voldoende gelegenheid om een auto betaald te parkeren. Voor bewoners is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen zonder dat er een wachtlijst is.
Bijzonderheden
- een licht en ruimtelijk dubbel benedenhuis met een tuin van ca. 115 m op het noordwesten;
- het bouwjaar is 1914;
- op de begane grond ligt een parketvloer;
- een woon-/eetkamer en-suite;
- een balkon van ca. 5 m op het noordwesten;
- voorzien van c.v. (merk Vaillant uit 2001);
- voorzien van een voorlopig energielabel F;
- voorzien van thermopane beglazing;
- gelegen in de Concertgebouwbuurt in Amsterdam Oud-Zuid;
- er is sprake van voortdurende erfpacht met een canon van ca. 500,- per jaar (jaarlijks te indexeren).
Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren De Lairessestraat 68 bestaat uit drie leden en de administratie is in eigen beheer. Het modelreglement van 2006 is van toepassing.

De servicekosten zijn thans 50,00 per maand. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Er is geen meerjarenonderhoudsplan en er is geen jaarrekening aanwezig.

Het saldo van de bankrekening van de V.v.E. was per 1 september 2016 ca. 3.400,-.
Kadastrale omschrijving
Gemeente: Amsterdam.
Sectie: U.
Nummer: 10867.
Appartementsindex: A-1.
Aandeel in de V.v.E.: 230/615de.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact