Willemsparkweg 46
Amsterdam - Oud-Zuid
Vraagprijs: 670.000,- k.k.

Een "must see" in de Concertgebouwbuurt.
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 21


Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 104 m
Type object: bovenwoning
Aantal kamers: 4 kamers
Bouwjaar: 1885
Buitenruimte: terras
Eerste indruk
Dit markante herenhuis aan de Willemsparkweg is opgedeeld in twee woningen waaronder dit schitterende bovenhuis met een chique eigen entree op de begane grond. Deze woning is gelegen op een steenworp afstand van het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark. De woning is gelegen op eigen grond. In 2004 is het gehele pand voorzien van een nieuwe fundering.

Het bovenhuis heeft een woonoppervlakte van ca. 104 m verdeeld over de eigen entree op de begane grond, het interne trappenhuis met twee overlopen en uiteraard de bovenwoning gelegen op de tweede en de derde verdieping.

Zowel intern als extern is deze bovenwoning uitstekend onderhouden. Door de jaren heen is de bovenwoning hoogwaardig verbouwd met gebruik van kwalitatief goede en smaakvolle materialen. Hierbij is onder andere een prachtige badkamer en een ware thuis bioscoop gerealiseerd. Recentelijk (2016) is het appartement voorzien van een nieuwe keuken, een luxe bar en een dakterras. In 2014 is het volledige pand aan de buitenzijde opgeknapt en geschilderd. In de toekomst (in 2017) worden de kozijnen aan de voorgevel van de woning vernieuwd en voorzien van draai- en kiepramen, dubbel glas en ventilatie door de gemeente Amsterdam.

De verbouwingen die hebben plaatsgevonden, hebben dit bovenhuis omgetoverd tot een waar paleis. Modern, maar met een schuine knipoog naar de klassieke woonstijl. Stoere en warme elementen zijn in de juiste verhouding gecombineerd met als resultaat een smaakvolle bovenwoning in het gewilde Oud-Zuid!
Indeling
Een stijlvolle gemeenschappelijke entree en hier is eveneens de entree naar de bovenwoning via de glazen toogdeuren. Bij binnenkomst is direct een eigen ruimte op begane grond voor het stallen van bijvoorbeeld een kinderwagen. Via een brede trap en twee overlopen waar onder andere de garderobe is, is de bovenwoning te bereiken.

De tweede verdieping:
Hier is de luxe woonkeuken. De woonkeuken is in 2016 gerenoveerd met een o.a. een nieuwe keuken en nieuw tegelwerk. De keuken heeft witte kastjes, een prachtig aanrechtblad (keramiek) en witte metrotegeltjes. Tevens is de woonkeuken voorzien van diverse inbouw-apparatuur van het merk SMEG en Siemens.

Aansluitend aan de woonkeuken is aan de voorzijde een kinderkamer die eveneens voor andere doeleinden geschikt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werkkamer.

De derde verdieping: via het trappenhuis is de bovenste verdieping te bereiken met een verhoogde dakopbouw van glas. Dit zorgt voor veel extra lichtinval. Aan de straatzijde is de masterbedroom. Een fijne romantische slaap-kamer en er is voldoende ruimte voor een groot bed en een kastenwand.

De badkamer is in het midden en is grijs betegeld van de vloer tot aan het plafond. Er is een ligbad, een douche, een wastafel en een toilet. Eveneens is hier de aansluiting voor de wasmachine en de droger.

Aan de achterzijde is een ruime en moderne woonkamer. De woonkamer heeft een mooie visgraat houten vloer. De woonkamer is geluidsdicht en voorzien van airconditioning. De woonkamer kan ook als thuis bioscoop gebruikt worden. Deze thuis bioscoop is voorzien van een high tech surround installatie (receiver, Genelec Studio Speakers, KEF speakers en Rel subwoofer), high definition PANASONIC project monitor, ingebouwd STEWART filmscherm, ingebouwde LED verlichting en verlichting op dimmers. Tevens is er een luxe bar met onder andere een wijnklimaatkast en een wasbak. Vanuit de woonkamer is er een directe toegang tot een dakterras van ca. 5 m (noordwest, geen vergunning). Door het schuine dak ligt dit dakterras in het voorjaar en in de zomer de gehele dag in de zon. Er bestaat de mogelijkheid tot het aanleggen van een dakterras op het hoofddak.

Door het hele appartement ligt, met uitzondering van de badkamer, een houten vloer.

"From bottom till ground, dit appartement is tot in de puntjes verzorgd!"
Locatie
De Concertgebouwbuurt combineert feilloos het mooiste van oud Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en musea. Het is een populaire woonlocatie.

Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving zijn:
Het Concertgebouw;
Het Rijksmuseum;
Het Stedelijk Museum;
Het Van Gogh Museum;
Het Museumplein;
Het Vondelpark.
Om de hoek zijn diverse leuke winkelstraten als de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Beethovenstraat.

Het bovenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Parkeren is middels het parkeervergunningstelsel.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 104 m, te weten:
de begane grond: ca. 4 m;
de overloop: ca. 9 m;
de derde verdieping: ca. 37 m;
de vierde verdieping: ca. 54 m;
het dakterras: ca. 5 m.

De bruto vloeroppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen.
Bijzonderheden
de woonoppervlakte is ingemeten conform de NEN-2580 meetnormen;
het appartement is smaakvol gerenoveerd;
een chique eigen entree op de begane grond;
een ware thuis-bioscoop;
er is een terras aanwezig van ca. 5 m2 (geen vergunning aangevraagd);
het bouwjaar is ca. 1885;
in de toekomst worden de kozijnen van de voorgevel vernieuwd en voorzien van dubbel glas door de gemeente Amsterdam;
gelegen in de gewilde Concertgebouwbuurt in Oud-Zuid.
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren "Willemsparkweg 46" staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel doch is thans "slapend". Oplevering
In overleg. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact