Silodam 315+PP
Amsterdam - Houthavens
Vraagprijs: € 1.365.000,- k.k.

De liefhebber van de stad en het water kan hier volop genieten
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 31Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 235 m²
Type object: maisonnettewoning
Aantal kamers: 5 kamers
Bouwjaar: 2002
Buitenruimte: loggia
Eerste indruk
Strakke lijnen, een stoere industriële uitstraling, onverwacht hoge plafonds en een uniek uitzicht op de oude Houthaven, waarvan het decor met de minuut verandert……….wat is de Silodam toch een fantastische plek om te wonen!

De Silodam is een strekdam in het Westelijk Havengebied. Deze zeer ruime maisonnettewoning is gelegen in een, onder architectuur gebouwd, wooncomplex op de kop van deze ca. 300 meter lange strekdam. Vlakbij de historische stad maar met alle luxe van nu.

De woning is goed onderhouden en ruim van opzet. De woonoppervlakte is ca. 235 m² verdeeld over 2 verdiepingen, te weten de tweede en de derde verdieping aan de westzijde van het gebouw. Er zijn twee externe bergingen en er is een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeer-garage voorzien van een liftsysteem.

De woning en de parkeerplaats zijn gelegen op erfpacht, die is afgekocht tot en met 30 november 2049.

Momenteel is de maisonnettewoning zo ingedeeld dat er wordt gewoond en gewerkt onder één dak. Met enkele kleine aanpassingen biedt deze woning tevens volop andere mogelijkheden. Zie voor de mogelijkheden de informatie verderop in deze verkoopbrochure.

Wie een liefhebber is van de stad en van het water kan hier volop genieten.
Het gebouw
In 1995 werd er een meervoudige ontwerp-opdracht uitgeschreven voor het ontwerpen van een nieuw woon-/appartementencomplex op de kop van de Silodam, direct gelegen naast de oude graansilo.

MVRDV (Maas, van Rijs, De Vries, Rotterdam) ontwierpen een gebouw dat zich onderscheidt van de overige gebouwen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. In dit 21ste-eeuwse wooncomplex zijn 157 appartementen in 18 verschillende typen gerealiseerd.

Naast de 142 koopwoningen zijn er 15 sociale huurwoningen, is er ca. 600 m² aan bedrijfsruimte en zijn er 109 ondergrondse parkeerplaatsen. In het gebouw zijn eveneens liften en een fietsenstalling aanwezig.

In 2002 is dit markante gebouw aan het IJ ‘’De Silodam’’ opgeleverd met de slogan ‘’Wereldwijd wonen aan het IJ’’. Ervaar zelf waarom er voor deze slogan gekozen is…….…..
Indeling
De maisonnettewoning is gelegen op de tweede en de derde verdieping van dit moderne en speelse appartementencomplex.

De woning is zowel met de lift als met de trap in het gemeenschappelijk trappenhuis bereikbaar.

De indeling van de woning is als volgt:
De derde verdieping (de woonverdieping): een heerlijke open ruimte die zonovergoten is door de riante glazen pui aan de voorzijde.

De diverse ramen kunnen zowel gedraaid als gekiept geopend worden, waardoor de oude Houthaven een verlengde wordt van uw woonkamer met open leefkeuken.

De woonkamer is een riante ruimte die overloopt in de moderne en ruime leefkeuken met eetgedeelte. De Arclinea keuken is uitgevoerd met een hoogglans witte kastenwand en hoogglans witte onderkasten-/lades met een hardstenen werkblad.

Diverse inbouwapparatuur is aanwezig alsmede een luxe spoelkraan met dubbele spoelbak. Koken doet u op een inductiekookplaat voorzien van 5 pitten.

Twee deuren, te weten één schuifdeur en een ‘’gewone’’ tussendeur, geven toegang naar de slaapkamer met een badkamer, een inloopkast en een loggia.

De loggia is een heerlijke plek om te genieten van het schouwspel op het water of in de lucht. Geen dag is hier het zelfde.

De loggia is voorzien van grote openslaande deuren die buiten en binnen uitermate goed met elkaar verbinden.

De badkamer is tot aan het plafond betegeld met wit tegelwerk. Op de vloer liggen hardstenen vloertegels. De badkamer heeft twee wastafels, een ligbad en een aparte douche voorzien van structuurglas.

Er is tot slot een apart en zeer ruim toilet op deze woonverdieping.

Middels een smaakvolle binnentrap uitgevoerd in gehard glas en roestvrijstaal is de tweede verdieping, momenteel de werkverdieping, te bereiken.

De tweede verdieping: de lichtinval, de hoge plafonds en de grote kamers vallen gelijk op.

Er is een imposante hal/ontvangstruimte met ruimte voor de garderobe. Hier is ook een toiletruimte met een douche alsmede twee kamers, te gebruiken als logeerkamer/ hobbyruimte/bergruimte etc.

Vervolgens zijn er twee zeer ruime werkkamers die middels een schuifdeur van elkaar afgesloten kunnen worden.

In de werkkamers is airconditioning aanwezig en er ligt een smaakvolle houten vloer.

De constructiedelen in het appartement, te weten de betonnen kolommen samen met de zwart aluminium kozijnen (draai-/kiepramen) zorgen voor een industriële uitstraling. De riante glazen pui met uitzicht op de oude Houthaven is een echte eyecatcher. Het uitzicht is fenomenaal!

De werkkamer aan de linkerzijde heeft een eigen entree, een eigen toilet en een berging waar de wasmachine- en de drogeraansluiting is. Deze werkkamer heeft eveneens een schitterende ingebouwde boekenkast over de gehele breedte van de kamer.

De maisonnettewoning is voorzien van convectorputten die voor de verwarming van de woning zorgen. Eveneens is er mechanische ventilatie aanwezig.
Locatie
Charmante ophaalbrugjes, de diverse woonboten, smaakvolle pakhuizen en hedendaagse architectuur bepalen het sfeerbeeld op deze fantastische locatie. Er is een goed evenwicht gevonden door een prachtige mix van oud- en nieuwbouw.

De nieuwste ontwikkeling, de bouw van het 90 meter hoge Pontsteigergebouw, is het hoogtepunt in deze gezellige buurt in het Westelijke Havengebied in Amsterdam.

Dit alles dicht bij het IJ, de oude Houthaven en de historische binnenstad.

De Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk herbergen leuke boetiekjes, trendy restaurants en gespecialiseerde winkeltjes. Het hippe NDSM-werf is slechts binnen
10 à 15 minuten met het pontje (Westerdok of Amsterdam CS) bereikbaar.

De bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer als met de auto is goed. Het Centraal Station is op ca. 10 minuten loopafstand.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is: ca. 235 m²;
De derde verdieping (wonen): ca. 115 m²;
De tweede verdieping (werken): ca. 120 m².

Externe bergruimte: in totaal ca. 7,1 m², te weten een berging van ca. 2,4 m² en een berging van ca. 4,7 m².
Bijzonderheden
het bouwjaar is ca. 2002;
de bruto vloeroppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
een industriële uitstraling;
een goede staat van onderhoud;
meerdere toegangsdeuren naar de woning;
zeer ruime vertrekken en er zijn nog volop mogelijkheden voor andere doeleinden;
er is stadsverarming aanwezig;
het energielabel is A;
een heerlijke woonomgeving met een goede mix tussen oud en nieuwbouw;
twee bergingen en een eigen parkeerplaats;
de canon is afgekocht tot en met 30-11-2049;
VvE
De Vereniging van Eigenaren ‘’ De Silodam" aan Westerdoksdijk te Amsterdam’’ wordt professioneel beheerd door Newomij B.V.

De servicekosten bedragen voor de woning
ca. € 322,24,- per maand. En voor de parkeerplaats € 110,- per maand.

Voor zowel het wooncomplex als voor de parkeergarage is een meerjaren onderhoudsplan en een reservefonds aanwezig.
Mogelijkheden
Het huidig gebruik van deze maisonnettewoning is ‘’een werkwoning’’. Hier wordt gewoond en gewerkt onder één dak. Ideaal, doch wellicht heeft u net een extra slaapkamer nodig of is er behoefte aan een intern appartementje c.q. een questhouse voor bijvoorbeeld familie die regelmatig uit het buitenland komt. Mogelijkheden en uitdagingen genoeg op het Silodam 315! Voor ieder wat wils. Voor twee suggesties verwijzen wij u graag door naar de verkoopbrochure. Vraagprijs
Deze vraagprijs is inclusief de parkeerplaats ad € 35.000,- k.k.
De vraagprijs van de maisonnettewoning is derhalve € 1.365.000,- k.k.
Meer informatie

  •  plattegrond
  •  brochure
  •  locatie
  •  contact