Van Hogendorpstraat 125-huis
Amsterdam - Westerpark
Vraagprijs: € 295.000,- k.k.

Een lichte benedenwoning met tuinverblijf omgeving Westerpark.
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 15Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 54 m²
Type object: benedenwoning
Aantal kamers: 2 kamers
Bouwjaar: 1906
Buitenruimte: achtertuin
Eerste indruk
Op uw woonwensenlijstje staat:
een benedenhuis;
ca. 55 m²;
een buitenruimte/een tuin;
de mogelijkheid om e.e.a. naar eigen smaak aan te passen;
eigen grond;
locatie: omgeving Westerpark;
Kom dan kijken bij deze benedenwoning!

Gelegen in de Staatsliedenbuurt en nabij het populaire Westerpark ligt deze praktisch ingedeelde benedenwoning met een tuin op het zuidoosten.

De benedenwoning is een fractie groter dan veel andere benedenwoningen in de directe omgeving en hierdoor is het woongenot in de ruime living geoptimaliseerd. De living grenst aan de achtertuin van ca. 30 m² die middels openslaande deuren bereikbaar is.

In de achtertuin staat een ruim tuinhuis van
ca. 6 m². Dit tuinhuis is voorzien van een glazen pui die weer voorzien is van dubbel glas. Het is een heerlijk tuinverblijf wat onder andere gebruikt kan worden als werkkamer.

In 2004 is dit smaakvolle Amsterdamse pandje gesplitst in appartementsrechten. In het kader van de splitsing is de fundering vernieuwd. Verder is de gehele benedenwoning voorzien van dubbel glas en in de diverse vertrekken (met uitzondering van de badkamer) ligt een massief houten vloer die momenteel grof geschuurd is. Schuren en behandelen is mogelijk om de vloer geheel naar eigen smaak te krijgen.
Indeling
De benedenwoning is bereikbaar via een gemeenschappelijk entree.

Bij binnenkomst dwaalt het oog direct af naar de ruime living die aan de achterzijde van de benedenwoning is. Het is één grote ruimte en er is een open verbinding met de keuken.

Door de afmetingen zijn er diverse indelingsmogelijkheden. Eén ding is zeker ruimte genoeg voor een heerlijke zithoek en een eetgedeelte.

De keuken is netjes en voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser een koelkast en een oven. De keukenkastjes zijn uitgevoerd in een stoere grijstint en er is een kunststof aanrechtblad.

Openslaande deuren geven toegang naar de achtertuin op het zuidoosten waar ook een tuinverblijf is. Het tuinverblijf is een rustige en lichte (werk-)plek en voorzien van dubbel glas.

Aan de voorzijde van de benedenwoning is de ruime en lichte slaapkamer met kastenwand.

Tussen de woonkamer en de slaapkamer in is de badkamer. Er is een douche, een wastafel en een toilet. De badkamer is tot aan het plafond betegeld met een witte tegel met een zwart randje. De vloer is betegeld in een zwart-/witblokmotief. In de badkamer is ook de wasmachine-/en droger aansluiting.

Verder is er in de benedenwoning een ruime trapkast aanwezig.
Locatie
Een rustige woonomgeving met op ca.
10 minuten loopafstand het bruisende Westerpark……groen, energiek en een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het Westerpark is een cultureel walhalla met onder andere veel goede terrassen en restaurants. Denk hierbij bijvoorbeeld aan De Bakkerswinkel, Pacific Parc, Nomadisch restaurant Raïnaraï of het Westergasterras.

De staatsliedenbuurt is een buurt in het hippe stadsdeel Westerpark en ten westen van de schilderachtige Jordaan. In de directe omgeving zijn diverse (buurt-) winkels, supermarkten en scholen.

De bereikbaarheid is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed. Via de Haarlemmerweg is de ringweg A-10 binnen enkele minuten te bereiken. Centraal station is op ca. 10 minuten fietsen.

Het is mogelijk om één parkeervergunning aan te vragen. De wachttijd is ca. 14 maanden. Een overloopvergunning is mogelijk.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 54 m² en dat is exclusief het tuinverblijf van ca. 6 m²

De achtertuin is ca. 30 m²
Bijzonderheden
een praktisch ingedeelde benedenwoning;
het bouwjaar is ca. 1900;
een achtertuin op het zuidoosten;
een ruime living;
gesplitst in 2004;
een praktisch ingedeelde benedenwoning;
het bouwjaar is ca. 1900;
een achtertuin op het zuidoosten;
een ruime living;
gesplitst in 2004;
een nieuwe fundering;
voorzien van dubbel glas;
thans voorzien van een energielabel B;
een actieve Vereniging van Eigenaren;
gelegen op eigen grond;
de bruto vloeroppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen.
een centrale ligging in de Staatsliedenbuurt;
gelegen nabij het populaire Westerpark;
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren “Van Hogendorpstraat 125 verzorgt zelf het beheer.

De servicekosten zijn thans € 75,- per maand. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Er is een meerjaren onderhoudsplan aanwezig. Er is wel een reservefonds.

Er wordt dit jaar wellicht een extra bijdrage gevraagd van ca. € 300,- in verband met komend schilderwerk. Dit moet echter nog voorgelegd worden aan de leden. Tevens is er een huishoudelijk regelement in de maak o.a. om airbnb te voorkomen.
Kadastrale gegevens
Gemeente: Amsterdam
Sectie: Y
Nummer(s): 4281
Indexnummer: 1
Vaste lasten
WOZ-waarde 2017
€ 256.500,00 Rioolrecht
€ 128,40 OZB eigenaar 2017
€ 125,71
Meer informatie

  •  plattegrond
  •  brochure
  •  locatie
  •  contact