Frans van Mierisstraat 54-III+IV
Amsterdam - Oud-Zuid
Vraagprijs: € 950.000,- k.k.

Lichte riante woning in één van de mooiste straten van Oud-Zuid!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 37Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 125 m²
Type object: dubbel bovenhuis
Aantal kamers: 5 kamers
Bouwjaar: 1906
Buitenruimte: dakterras
Eerste indruk
Een zeer aangenaam en goed onderhouden dubbel bovenhuis gelegen in één van de mooiste straten in Oud-Zuid. Wooncomfort, karakteristieke details en de prachtige lichtinval spelen de hoofdrol.

Door de woonkamer en suite, de hal en het fantastische dakterras is dit dubbel bovenhuis is in alle opzichten ruim te noemen. De totale woonoppervlakte is ca. 125 m². Er is een balkon op de derde verdieping van ca. 10 m². Het zongerichte dakterras heeft een oppervlakte van ca. 35 m² en biedt veel privacy. Van mei tot en met oktober schijnt hier de hele dag de zon.

In 2008 is het bovenhuis gerenoveerd. De renovatie is zorgvuldig uitgevoerd en diverse karakteristieke details zijn bewaard gebleven. De aanwezigheid van deze details samen met de strakke afwerkingen zorgen voor een sfeervol en modern bovenhuis.

Het bovenhuis is gelegen op eigen grond, het dak is vernieuwd in 2012 en het bovenhuis is geheel voorzien van dubbel glas.
Indeling
Het dubbel bovenhuis bestaat uit twee woonlagen met een eigen entree met een trapopgang vanaf de tweede verdieping.

Op de derde verdieping valt de goede plafond hoogte van ca. 3 meter gelijk op. De hal voelt ruimtelijk aan en geeft toegang naar de diverse vertrekken op de deze verdieping.

De lichte en suite en woonkamer zijn zeer ruim en ca. 12 meter diep. Aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar het balkon. Hier schijnt vanaf de namiddag volop de zon waardoor het hier heerlijk vertoeven is. Op het balkon is een houten balkonkast en een witte kast van kunststof aanwezig.

De voorkamer van de woonkamer en suite wordt momenteel gebruikt als eetkamer. Er is een fraai uitzicht de brede en groene Frans van Mierisstraat in.
Aan de achterzijde is de zitkamer. De schouw is in ere hersteld en er is een open haard in geplaatst. Dat is een echte eye-catcher.

De oorspronkelijke en suite met inbouwkasten aan weerszijden zijn nog aanwezig. De houten planken vloer, de klassieke plafonds met ornamenten en plafondlijsten alsmede het hang- en sluitwerk zijn eveneens smaakvolle details.

Aan de voorzijde van de woning, naast de eetkamer, is de keuken gesitueerd.

De keuken is landelijk uitgevoerd met een grote stenen wasbak, voldoende kastruimte en diverse inbouwapparatuur, zoals een 4-pits gaskookplaat, een oven, een vaatwasser en een koelkast.

De sfeermakers in de keuken zijn de bordeauxrode/terracotta tegelvloer, de ingebouwde servieskast en het met glas-in-lood ingezette bovenlicht boven de deur tussen de hal en de keuken.

Er is voldoende ruimte in de keuken voor een (ontbijt-)tafel met stoelen.

Op de derde verdieping is tot slot nog een extra kamer annex wasruimte en een separaat gemoderniseerd toilet.

Op de vierde verdieping komt u op een brede overloop met een vaste kast met Louvre deurtjes. Hier is de c.v.-ketel.

De master-bedroom is aan de achterzijde van de woning en heeft door het riante toograam veel lichtinval en een fantastische doorkijk naar het dakterras. Dit maakt het dakterras een ideaal verlengstuk van de woonruimte. De master-bedroom heeft twee grote vaste inbouwkledingkasten.

Aan de voorzijde is een tweede slaapkamer die door de dakkapel, waarbij een gedeelte van de hijsbalkconstructie nog in het zicht is, knus aanvoelt. Er is in deze slaapkamer een eigen wastafel en een inbouwkast.

De badkamer is eveneens aan de voorzijde en voorzien van een ligbad, een douche, een dubbele wastafel en een toilet.

Op de gehele vierde verdieping, met uitzondering van de badkamer, ligt dezelfde mooie plankenvloer als op de derde verdieping.

Last but zeker not least; het dakterras. Hier is het optimaal genieten!

Het dakterras is bereikbaar vanuit de master-bedroom en via de brede overloop er is elektra en er is een buitenkraan aanwezig.
Vanaf het dakterras is er uitkijk op onder andere het Concertgebouw en het Van Goghmuseum. Ruim, privacy en zonnig……… het dakterras is een plek waar u bijzonder veel plezier aan zult beleven!
Locatie
De locatie is meer dan uitstekend door de ligging in de Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid. Deze buurt combineert het mooiste van oud-Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
het Concertgebouw;
het Rijksmuseum;
het Stedelijk Museum;
het Van Gogh Museum;
het Museumplein;
het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Beethovenstraat.

Het dubbel bovenhuis is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deur is er voldoende parkeer-gelegenheid en is het betaald parkeren. Er is een parkeervergunningenstelsel (zonder wachttijd).
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 125 m² verdeeld over de eigen entree met trapopgang op de tweede verdieping alsmede de derde verdieping en de vierde verdieping.

Het dakterras is ca. 35 m².
Het balkon is ca. 10 m².
Bijzonderheden
het bouwjaar is ca. 1906;
de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
zowel intern als extern goed onderhouden;
een goede samenloop van karakteristieke details en modern wooncomfort;
ruimtelijk en een licht dubbel bovenhuis;
een zonnig dakterras met veel privacy;
gelegen op eigen grond;
het energielabel wordt nog aangevraagd;
de c.v.-ketel is uit 2007;
volledig voorzien van dubbel glas;
gelegen in het chique Oud-Zuid;
diverse leuke winkel- en horecagelegenheden in de directe omgeving;
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’Frans van Mierisstraat 54’’ is in eigen beheer, doch functioneert goed. De servicekosten zijn € 150,- per maand exclusief watergeld. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Het reservefonds was eind april 2017 ca. € 9.600,-.

Het buiten schilderwerk aan de voor- en aan achterzijde staat voor het voorjaar 2018 op de planning.
Oplevering
In goed overleg, maar tenminste 6 maanden na overeenstemming. Kadastrale gegevens
Gemeente: Amsterdam
Sectie: U
Nummer(s): 9203
Indexnummer: 4
Vaste lasten
Afvalstoffenheffing
€ 313.00 WOZ-waarde 2017
€ 796.500,00 Rioolrecht
€ 128,40 OZB eigenaar 2017
€ 390,36
Meer informatie

  •  plattegrond
  •  brochure
  •  locatie
  •  contact