Admiraal de Ruijterweg 227-huis+souterrain
Amsterdam - Bos en Lommer

EXECUTORIALE VERKOPING (ex artikel 3:268 jo 3:254 BW)


Veilingdatum: maandag 12 juni 2017
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 21


Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 149 m²
Type object: benedenhuis
Aantal kamers: 6 kamers
Bouwjaar: 1910
Buitenruimte: achtertuin
Executie-veiling
Het voortdurend recht van erfpacht (particuliere erfpacht) van een appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de begane grond met souterrain/kelder en met tuin, plaatselijk bekend als:

Admiraal de Ruijterweg 227-huis
in
Amsterdam-West


en kadastraal bekend gemeente Sloten, sectie C, complexaanduiding 10848-A, appartementsindex 1 en uitmakende het tien/dertigste (10/30ste) onverdeeld aandeel in de gemeenschap bestaande uit een benedenhuis met kelder en drie afzonderlijke bovenwoningen, met tuin en erve, staande en gelegen te Amsterdam aan de Admiraal de Ruijterweg 227, kadastraal bekend gemeente Sloten, sectie C, nummer 3781 en groot twee are en negen centiare.
Algemeen
Op 12 juni 2017 wordt op de Amsterdamse veiling (de E.A.O.G.V. b.v.) executoriaal geveild een benedenhuis met een souterrain/kelder. De bruto woonoppervlakte is ca. 150 m² en de gebruiksoppervlakte conform de NEN 2580-meetnormen is ca. 76 m². De stahoogte van het souterrain/de kelder is ca. 1.97 meter “onder de balken” en de oppervlakte is ca. 73 m². Aangezien de hoogte van het souterrain/de kelder iets minder is dan 2.00 meter alsmede door de beperkte lichtinval is het geen volwaardige woonoppervlakte. Het mag derhalve niet als gebruiksoppervlakte meegenomen worden volgens de NEN 2580-meetnormen doch het is best leuke ruimte bestaande uit drie slaapkamers, een badkamer, een gang etc. Voor het overige zie de plattegronden en de meetstaat, bijlage I tot en met bijlage III.

Het benedenhuis is gelegen op particuliere erfpachtsgrond. De voorwaarden die van toepassing zijn, zijn overeenkomstig de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van het jaar 2000. De canon voor het appartementsrecht is ca. € 975,- per jaar en het bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Het benedenhuis is gelegen in Amsterdam-West (stadsdeel Bos & Lommer) en het pand is gebouwd omstreeks 1910. De V.v.E. bestaat uit 4 appartementsrechten (zie bijlage V) en de servicekosten bedragen thans ca. 90,- per maand.

Deze informatie is samengesteld naar aanleiding van (oude) informatie verstrekt door derden. Er worden geen garanties gegeven over de verstrekte informatie.
Indeling
De totale bruto vloeroppervlakte van het 5/6- kamerbenedenhuis en bestaande uit een begane grond met een souterrain/kelder is ca. 150 m². Door de beperkte stahoogte in het souterrain/de kelder van ca. 1.97 meter wordt dit gedeelte niet gezien als volwaardige woonruimte en is de gebruiksoppervlakte van het benedenhuis volgens de NEN 2580-meetnormen ca. 76 m².

De indeling van het benedenhuis is als volgt: een eigen entree aan de straatzijde, een ruim tochtportaal, een gang/een hal, een badkamer (douche, wastafel en een wc), een woonkamer doorlopend van voor naar achter met aan de achterzijde dubbele openslaande deuren naar de tuin, een royale woonkeuken met een deur naar de tuin, een slaap-/werkkamer aan de voorzijde, een bergkast met o.a. de elektragroepen. Verder is er een vaste houten trap naar het souterrain/de kelder.

Aan de voorzijde heeft het benedenhuis houten raamkozijnen die voorzien zijn van thermopane beglazing. Aan de achterzijde zijn de raamkozijnen voorzien van enkel glas.

Er is een royale tuin van ca. 100 m² met een terras op het Zuidwesten.

Via een goede vaste houten trap is het souterrain/de kelder van ca. 73 m² te bereiken. Er is een beperkte stahoogte van ca. 1.97 meter en het kan derhalve conform de NEN 2580-meetnormen niet als gebruiksoppervlakte worden meegerekend.

In het souterrain/de kelder zijn thans drie slaapkamers, een tweede badkamer en er is een berging waar o.a. de c.v.-ketel hangt en de aansluiting voor de wasmachine en de droger is. In het plafond van het souterrain/de kelder zijn diverse lichtspots ingebouwd. De balkenconstructie is leuk “in het zicht”.

De slaapkamers zijn voorzien van een laminaatvloer en er zijn kleine lage ramen aan de voor- en aan de achterzijde die voor enig natuurlijk daglicht zorgen. Er zijn meerdere opbergkasten.

In de tweede badkamer in het souterrain/de kelder is een ligbad met douche, een badkamermeubel met bergruimte, een tweede toilet en een dubbele wastafel.

Deze informatie is samengesteld naar aanleiding van (oude) informatie verstrekt door derden. Er worden geen garanties gegeven over de verstrekte informatie.
Locatie
De Admiraal de Ruijterweg is gelegen in Amsterdam-West (stadsdeel Bos & Lommer) en nabij het Erasmuspark en het Rembrandtpark.

Amsterdam-West staat momenteel onder andere bekend om de diverse opkomende en sfeervolle cafés en restaurants die deze buurt geliefd maken.

In de directe omgeving is een ruim aanbod aan gezellige winkels en restaurants en cafés zoals op de Jan van Galenstraat, de De Clerqstraat en de Bos en Lommerweg.

Voor de deur stoppen diverse tram- en buslijnen en het centrum van Amsterdam is ca. 10 minuten fietsen.

Er is een redelijke parkeergelegenheid voor de deur en in de omliggende straten. Er is sprake van een parkeervergunningstelsel voor bewoners en voor bedrijven.
Bijzonderheden
- het bouwjaar van het pand waar het benedenhuis onderdeel van uitmaakt is ca. 1910;
- de bruto vloeroppervlakte is ca. 150 m² en de gebruiksoppervlakte is ca. 76 m² (opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen);
- het is gelegen op particuliere erfpachtsgrond;
- de canon is ca. € 975,- per jaar (met een jaarlijkse indexering);
- een royale tuin met een terras op het zuidwesten van ca. 100 m²;
- er is thermopane beglazing aan de voorzijde;
- er is op enkele plaatsen in het souterrain/de kelder waarschijnlijk sprake van optrekkend vocht en de kosten van herstel is voor rekening en risico van de koper en wellicht samen met de V.v.E. Aangezien het een executie-veiling is, is er geen enkele garantie voor de koper.
Erfpacht
Het appartementsrecht is gelegen op particuliere erpachtsgrond en er zijn gelijkluidende bepalingen van toepassing aan de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van het jaar 2000. Het betreft een voortdurend recht van erfpacht dat eindigt op 30 mei 2058. De huidige canon is ca. € 975,- per jaar en die wordt jaarlijks geïndexeerd. Plokpenning
De plokpenning is € 6.000,- exclusief btw en die is voor rekening van de verkoper. Gunning/risico
Verkoper behoudt zich het recht voor het geveilde niet te gunnen en zal zich daaromtrent uitspreken binnen 48 uur na de veiling van het appartement. Vanaf de gunning is het risico voor de koper. Betaling/verrekening lasten
De koopsom en het verder door koper verschuldigde moet uiterlijk op 11 juli 2017 worden voldaan. De baten en lasten zijn vanaf deze dag voor rekening van de koper. Bedenktijd
De wettelijke bepalingen inzake de eisen van een schriftelijke koopovereenkomst en de bedenktijd van drie dagen, zoals die per 1 september 2003 in werking zijn getreden, gelden niet voor een openbare veiling ten overstaan van een notaris. Registergoederen die worden verkocht via de E.A.O.G.V. b.v. worden onvoorwaardelijk en zonder bedenktijd verkocht. Indicatieve vraagprijs
De indicatieve vraagprijs is € 600.000,- k.k. met de bijkomende veilingkosten doch de transactieprijs wordt uiteindelijk bepaald op de veilingavond van 12 juni 2017. Veilingcondities
De veilingcondities zullen vanaf 30 dagen vóór de verkoopdag ter inzage liggen ten kantore van notaris mevrouw mr. A.M.J.M. Ploumen (Van Doorne N.V.), Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam, telefoon: 020-6789123, e-mail: info@vandoorne.nl. Er wordt geveild volgens de Algemene Veilingvoorwaarden voor Onroerend Goed Amsterdam 2001 (‘’AVEA 2001’’), vastgesteld bij akte van 28 juni 2001 van notaris Mr P.J.N. van Os te Amsterdam, voor zover daarvan bij de akte van veilingvoorwaarden niet is afgeweken. In aanvulling op de Algemene Veilingvoorwaarden Amsterdam (‘’AVA 2001’’) en Algemene Veiling-voorwaarden voor Executieveilingen Amsterdam (AVEA 2001) zijn aanvullende voorwaarden van toepassing in verband met de mogelijkheid om ook via internet mee te kunnen bieden. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact