Ruysdaelstraat 97
Amsterdam

EEN VRIJWILLIGE VEILING


Veilingdatum: maandag 26 juni 2017
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 14Kenmerken Type object: beleggingsobject
Bouwjaar: ca. 1905
Buitenruimte: diversen
Vrijwillige veiling
op maandag 26 juni 2017 's-avonds nΰ 18.00 uur in DE RODE HOED aan de Keizersgracht 102 te Amsterdam

ten overstaan van notaris Mr. P.J.F.M. Le Cat (Lubbers en Dijk Notarissen te Amsterdam)

van:

Het huis omvattende parterre, verhoogd parterre en drie afzonderlijke bovenwoningen met ondergrond en erf en plaatselijk bekend als:
Ruysdaelstraat 97 in Amsterdam-Zuid

en kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Z, nummer 215, groot ιιn are en vijftig centiare (1 a en 50 ca).
Algemeen
Op 26 juni a.s. wordt op de Amsterdamse veiling (de E.A.O.G.V. b.v.) een interessant beleggingspand vrijwillig geveild, te weten vier verhuurde woningen onderdeel uitmakend van een verzorgd beleggingspand gelegen in Oud-Zuid op eigen grond en achter de Van Baerlestraat.

Het dubbel benedenhuis heeft een tuin op het zuidoosten en een vrijstaande schuur. De bovenwoningen hebben een balkon op het zuidoosten. Het pand heeft een totale diepte van ca. 13,40 meter.

De huuropbrengsten zijn als volgt:
Ruysdaelstraat 97-huis + souterrain: € 1.362,03
Ruysdaelstraat 97-I : € 635,94
Ruysdaelstraat 97-II: € 863,12
Ruysdaelstraat 97-III + IV-achterzijde: € 1.127,97
Totaal per maand: € 3.989,06
Totaal per jaar: € 47.868,72

Het betreft de bruto huur per 1 juli 2017 conform de aan huurders toegezonden huurverhogingsbrieven. In de huurprijzen is een klein bedrag c.q. een kleine vergoeding inbegrepen voor keukenapparatuur en/of voor de vloerafwerking en/of voor een wasmachine en/of een droogtrommel etc.

De huurovereenkomsten zijn op te vragen bij ons kantoor.
Omschrijving
Het betreft een geheel pand gelegen op eigen grond en bestaande uit vier verhuurde appartementen.

De verhuurde benedenwoning bestaat uit een bel-etage en een souterrain. De totale oppervlakte is ca. 135 m². De hoogte op de bel-etage is ca. 2,90 meter en de hoogte van het souterrain is ca. 2,10 meter (een verlaagd plafond) en tussen de balken ca. 2,30 meter.

De achtertuin van ca. 60 m² is bereikbaar via het houten terras op de bel-etage en met een stalen trap de tuin in. In de achtertuin staat een houten tuinhuis voorzien van elektra en de oppervlakte is ca. 10 m².

De woning op de eerste verdieping heeft een hoge eigen berging en zolderkamer op de vierde verdieping-voor. De woning op de tweede verdieping heeft ook een hoge eigen berging op de vierde verdieping-voor.

De woning op de derde verdieping heeft nog een goede slaapkamer met wasruimte van ca. 25 m² op de vierde verdieping-achter die via een goede binnentrap te bereiken is. De hoogte op de vierde verdieping is ca. 2.30 meter tussen de balken in.

De drie bovenwoningen hebben een ruim gemeenschappelijk trappenhuis van ca. 5 meter bij ca. 2 meter. Ieder appartement heeft een balkon op het zuidoosten.

De genoemde maten zijn een indicatie. Er wordt geen enkele garantie gegeven en geen enkele aansprakelijkheid aanvaard.
Locatie
Het is een gewilde locatie in de Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid.

Deze buurt combineert het mooiste van oud-Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
• het Concertgebouw;
• het Rijksmuseum;
• het Stedelijk Museum;
• het Van Gogh Museum;
• het Museumplein;
• het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Beethovenstraat.
WOZ-waarden
Ruysdaelstraat 97-huis+sout: € 528.000,00
Ruysdaelstraat 97-I: € 378.500,00
Ruysdaelstraat 97-II: € 378.500,00
Ruysdaelstraat 97-III+IV-voor: € 378.500,00

Voor de bijbehorende zakelijke lasten verwijzen we door naar de veilcondities.
Gebruik/oplevering
Het beleggingspand is in zijn geheel verhuurd en wordt in verhuurde staat opgeleverd.

Huurgegevens zijn op te vragen bij de directie makelaar of bij de notaris.
Betaling/verrekening lasten
De koopsom en het verder door koper ver-schuldigde moet uiterlijk op 26 juli 2017 worden voldaan. De baten en lasten zijn vanaf deze dag voor rekening van de koper. Gunning/risico
Verkoper behoudt zich het recht voor het geveilde niet te gunnen en zal zich daaromtrent uitspreken binnen 48 uur na de veiling van het object. Vanaf de gunning is het risico voor de koper. Aansprakelijkheid
De door ons verstrekte informatie is met de grootste zorg en naar beste kennis samengesteld. Wij, alsmede onze opdrachtgever, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Bijzonderheden
het betreft vier verhuurde appartementen gelegen in een herenhuis;
een interessante belegging;
het benedenhuis heeft een tuin en de bovenwoningen hebben een balkon op het Zuidoosten;
het bouwjaar is ca. 1905;
de verkoper is niet in de gelegenheid geweest om het registergoed volgens de NEN2580- meetnormen op te meten;
gelegen op eigen grond;
gelegen in Oud-Zuid achter de Van Baerlestraat;
Overige
Er is een rapport d.d. 18 april 2017 aanwezig van Duyts bouwconstructies waarin aangegeven wordt dat er op korte termijn het nodige onderhoud aan de achtergevel c.q. aan de balkons dient te gebeuren. De uitvoering van deze werkzaamheden is voor rekening en risico van de koper.

Het betreffende rapport is op te vragen bij ons kantoor.
Veilcondities
De veilingcondities zullen vanaf 30 dagen vσσr de verkoopdag ter inzage liggen ten kantore van notaris Mr. P.J.F.M. Le Cat (Lubbers en Dijk notarissen) Koningslaan 4, 1075 AC, Amsterdam, T: 020-5736311, E: mail@lubbers.nl. Er wordt geveild volgens de Algemene Veilingvoorwaarden voor Onroerend Goed Amsterdam 2001 (‘’AVEA 2001’’), vastgesteld bij akte d.d. 28 juni 2001 van notaris Mr. P.J.N. van Os te Amsterdam, voor zover daarvan bij de akte van veilingvoorwaarden niet wordt afgeweken. In aanvulling op de Algemene Veilingvoorwaarden Amsterdam (‘’AVA 2001’’) en Algemene Veilingvoorwaarden voor Executieveilingen Amsterdam (AVEA 2001) zijn aanvullende voorwaarden van toepassing in verband met de mogelijkheid om ook via internet mee te bieden. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact