Wittenburgergracht 115-A
Amsterdam - Centrum
Vraagprijs: € 425.000,- k.k.

Amsterdamse charme, een royaal terras en uitzicht op de gracht!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 17




Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 70 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 4 kamers
Bouwjaar: 2004
Buitenruimte: dakterras
Eerste indruk
Een fijn appartement, gelegen op de eerste verdieping in een charmant Amsterdams pand. Er is uitzicht op de gracht aan de voorzijde en richting de Oosterkerk vanaf het terras aan de achterzijde.

In 2004 heeft er vernieuwbouw van het pand plaatsgevonden. De woonoppervlakte is ca. 71 m² en het appartement heeft, door de plafondbalken alsmede de houten vloer, een prettige uitstraling.

Ooit gedacht dat er zo veel buitenruimte mogelijk is in het Centrum van Amsterdam? Het appartement beschikt over een ruim terras aan de achterzijde van maar liefst, schrik niet, 41 m². Het terras is gelegen op het noordoosten.

De ‘’hustle and bustle’’ van Amsterdam is dichtbij genoeg om alle gemakken van de stad te omarmen, maar ook ver genoeg om je even helemaal terug te trekken en te vergeten dat het stadleven om de hoek is.
Indeling
Via het gemeenschappelijk entree is het appartement, dat gelegen is op de eerste verdieping, bereikbaar.

Het daglicht dat door de drie ramen aan de voorzijde naar binnen valt, valt direct op. De woon-/eetkamer die hier gesitueerd is, is een fijn vertrek. Er is een leuk uitzicht op de gracht.

De open keuken is centraal in het appartement is gelegen. Er is voldoende kastruimte, een vijfpits-gasfornuis en diverse inbouw-apparatuur, zoals een oven, een vaatwasser en een koel-vriescombinatie aanwezig. Als spat-/achterwand is er gekozen voor wit tegelwerk.

Verder naar achteren doorlopend zijn de slaapkamers, de badkamer en de toegang naar het fijne dakterras. Het dakterras die op het noordoosten is gelegen, heeft een oppervlakte van maar liefst 41 m²! Er is uitzicht op de Oosterkerk. Wat een rust en groen. Genieten is hier een ‘’makkie’’!

Het appartment beschikt over twee slaapkamers. De hoofdslaapkamer is te bereiken via een eigen garderobekamer. Het is ook mogelijk om van deze twee aansluitende kamers, één grotere slaapkamer te maken. Er zijn twee grote ramen met zicht op het dakterras.

De oppervlakte van de kamers zijn als volgt:
- de slaapkamer: ca. 8 m²;
- de garderobekamer: ca. 4,5 m²;
- de kinder-/logeerkamer: ca. 5,5 m².

De badkamer is volledig betegeld. Op de vloer ligt een zwart/wit-mozaiekpatroon. De badkamer beschikt over de basis faciliteiten, te weten een douche en en wastafel. Eveneens is hier de wasmachine- en de drogeraansluiting.

Tot slot beschikt het appartement over een interne berging en een separaat toilet.
Locatie
Het appartement is gelegen aan een ventweg van de Wittenburgergracht, die richting het Scheepsvaart Museum overloopt in de Kattenburgergracht.

Vanaf deze locatie kunt u van meerdere walletjes mee eten. Richting het westen, het historische centrum van Amsterdam om volop cultuur op te snuiven. Groen, water en rust in de omgeving van de Plantagebuurt en veel populaire horecagelegenheden, zoals: Roest, Het Pompstation en Bierbrouwerij ’t IJ bij de Molen ‘’De Gooyer’’, om te ontdekken in Oost, ook wel ‘’de nieuwe Pijp’’ genoemd, maar ook op het Kadijksplein. Kortom, een centrale ligging met voor ieder wat wils binnen handbereik.

De bereikbaarheid is goed. Centraal Station is op ca. 5 minuten fietsafstand. Via de Piet Heintunnel rijdt men zo de A-10 op en buslijn 22 (Muiderpoortstation-Sloterdijk) stopt nabij.

Er is momenteel geen wachtlijst voor een parkeervergunning.
(bron: gemeente Amsterdam 18-9-2017)
Oppervlakte
De woonoppervlakte is ca. 70,9 m²;
Het terras is ca. 41,4 m²;
Bijzonderheden
vernieuwbouw in 2004;
ingemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
drie ramen in de woonkamer met uitzicht op de gracht;
royaal terras op het noordoosten;
twee slaapkamers;
het tijdelijke energielabel is G;
volledig voorzien van dubbel glas;
in het voorjaar van 2018 wordt het gehele pand geschilderd;
in het voorjaar van 2018 wordt het gemeenschappelijk trappenhuis geschilderd;
om de hoek met het hippe Oost, het historische Centrum van Amsterdam maar ook de groene Plantagebuurt.
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’Wittenburgergracht 115-113’’ wordt professioneel beheerd door VvE Beheer Amsterdam. De servicekosten voor het appartement zijn ca. € 120,- per maand. Het reservefonds is ca. € 16.500,- en er is een meerjaren onderhoudsplan aanwezig.

Documenten met betrekking tot de V.v.E kunnen bij ons kantoor opgevraagd worden.
Erfpacht
Gelegen op erfpacht (gemeente Amsterdam). De canon is afgekocht tot en met 30 juni 2054. De bepalingen van 2000 zijn van toepassing. Oplevering
In overleg. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact