Jacob Obrechtstraat 13-bovenhuis
Amsterdam - Concertgebouwbuurt
Vraagprijs: € 5.000,- per maand

Te huur: een driedubbel bovenhuis van ca. 250 m² in een prachtig pand!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 32Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 250 m²
Type object: bovenhuis
Aantal kamers: 5 kamers
Bouwjaar: 1897
Buitenruimte: balkon aan de voor- en achterzijde
Eerste indruk
Een markant, royaal en statig pand in één van de mooiste straten van Amsterdam Oud-Zuid, de Jacob Obrechtstraat, bekend om de Jacob Obrechtkerk, het Jacob Obrechtplein met op iedere zaterdag een kleine gezellige markt, de horecagelegenheden op de kruising met de Willemsparkweg en met het Vondelpark op loopafstand.

Het bovenhuis heeft een vloeroppervlakte van ca. 250 m² en is verdeeld in twee min of meer zelfstandige appartementen. Er is een balkon op de tweede verdieping aan de achterzijde en een balkon op de tweede verdieping aan de voorzijde met een prachtig uitzicht over de Jacob Obrechtstraat en de levendige kruising met de Willemsparkweg.

De breedte van het herenhuis is bijna 7,5 meter en dat maakt dit herenhuis bijzonder licht en ruimtelijk.

Het herenhuis is gelegen op loopafstand van de verschillende culturele hoogtepunten op het Museumplein en het is in de nabijheid van diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat.

Het herenhuis heeft, met uitzondering van de ramen in de serre op de eerste verdieping, houten raamkozijnen voorzien van enkel glas.
Het herenhuis
Op 15 november 1897 is door het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam een vergunning verleend voor het bouwen van een herenhuis op de Jacob Obrechtstraat. Het herenhuis was in het begin volledig in gebruik als woonhuis.

In 1928 is er een aanvraag gedaan voor het wijzigen van de bestemming van volledig woonhuis naar een afzonderlijke bovenwoning met een winkel met dagverblijf op de begane grond.

In 2003 hebben de drie panden Jacob Obrechtstraat 13, 15 en 17 gezamenlijk funderingsherstel laten uitvoeren en is de verdiepingsvloer op de eerste verdieping geëgaliseerd.

Het bovenhuis is verdeeld over drie ruime verdiepingen. De breedte is ca. 7,5 meter en dat is bijzonder!

De voorgevel is rijkelijk versierd met mooie ornamenten boven enkele raamkozijnen, met een combinatie van geel/oranje bakstenen met witte elementen en met een prachtige erker op de eerste verdieping. Al deze aspecten geven het herenhuis een statige uitstraling.
Indeling
Indeling eerste verdieping:
De entree van het bovenhuis is op de begane grond en is met een vestibule afgescheiden van de hal. Het is een chique vestibule door de rijk betegelde muur en de marmeren vloer. In de ruime hal is een af te sluiten binnendeur naar de bedrijfsruimte op de begane grond en de trap naar de eerste verdieping.

Op de ruime overloop op de eerste verdieping is een afzonderlijk toilet en is de toegang naar de riante woonkamer en de moderne keuken. Er ligt in de beide ruimtes een marmeren vloer die na het funderingsherstel in 2003 geëgaliseerd is. De woonkamer is erg licht door de grote raampartijen aan de voor- en aan de achterzijde.

De schitterende plafondlijsten, het glas-in-lood, de hoge plafonds, de fraaie erker, de suite deuren met het originele beslag en de natuurstenen schouw zorgen voor een aangename sfeer!

Vanuit de woonkamer is via de authentieke suite deuren de ruime woonkeuken met een serre aan de achterzijde te bereiken. Vanuit de serre is er een leuk uitzicht op de binnentuinen van de diverse panden aan de Willemsparkweg en de Van Breestraat.

De keuken is voorzien van diverse inbouw-apparatuur en heeft een extra diep rvs-aanrechtblad.

De serre is af te sluiten met twee schuifdeuren. De raamkozijnen in de serre zijn van aluminium en zijn voorzien van dubbele beglazing.

Indeling tweede verdieping:
Op de tweede verdieping is één grote slaapkamer van ca. 50 m² die ook als werkkamer wordt gebruikt.

De slaapkamer is voorzien van een houten plankenvloer en heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde een balkon (op het westen en op het oosten).

In de slaapkamer is een kleedruimte voorzien van diverse inbouwkasten.

De riante badkamer is uitgevoerd in een samenstelling van antraciet en witte tegels en er is vloerverwarming. Er is een douche, een dubbele wastafel en een toilet.

Op de overloop is een afzonderlijke ruimte waar de c.v.-ketel hangt. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine en voor de droger.

Indeling derde verdieping:
Op de overloop/de gang is een af te sluiten deur naar de trap naar de derde verdieping.

De derde verdieping heeft een vloeroppervlakte van ca. 60 m² en is ingericht als een zelfstandig appartement met een woon-/slaapkamer, een eigen keuken en een badkamer met een douche, een wastafel en een toilet. De constructie van de balken van het dak zijn leuk “in het zicht” en begin 2017 is deze verdieping voorzien van nieuwe vloerbedekking.

Deze verdieping is voor allerlei doeleinden te gebruiken.
Locatie
De locatie is meer dan uitstekend door de ligging in de Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid. Deze buurt combineert het mooiste van oud-Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
- het Concertgebouw;
- het Rijksmuseum;
- het Stedelijk Museum;
- het Van Gogh Museum;
- het Museumplein;
- het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Beethovenstraat.

Het bovenhuis is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er is een parkeervergunningstelsel voor bewoners en bedrijven en er is betaald parkeren.
Bijzonderheden
- een oppervlakte van ca. 250 m² (opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen);
- het bouwjaar is ca. 1897;
- in 2003 heeft funderingsherstel plaats-gevonden;
- schitterende originele details zoals glas-in-lood, suite deuren, de erker etc.;
- hoge plafonds;
- grotendeels voorzien van houten raamkozijnen met enkele beglazing;
- de badkamer is voorzien van vloerverwarming;
- diverse buitenruimtes;
- een driedubbel bovenhuis verdeeld in twee min of meer zelfstandige appartementen.
Huurcondities
- een huurperiode van tenminste 1 jaar en met een optie tot verlengen;
- een opzegtermijn van drie maanden;
- een waarborgsom of een bankgarantie van drie maanden huur;
- een diplomatenclausule is mogelijk.
Huurprijs
€ 5.000,- per maand en exclusief voorschot gas, elektra en water alsmede exclusief aansluiting(en) voor internet, tv etc. Oplevering
In overleg. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact