Frans van Mierisstraat 62-II
Amsterdam - Concertgebouwbuurt
Vraagprijs: € 500.000,- k.k.

Karakteristiek en sfeervol appartement in één van de mooiste straten van Amsterdam Oud-Zuid!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 27Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 77 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 3 kamers
Bouwjaar: 1905
Buitenruimte: balkon
Eerste indruk
Een zeer karakteristieke en sfeervolle woning gelegen op een zeer gewilde locatie in één van de mooiste straten van Amsterdam Oud-Zuid. Enkele jaren geleden is de Frans van Mierisstraat grondig gerenoveerd waardoor er meer parkeergelegenheid is ontstaan met aan weerszijden van de weg een breed trottoir.

De Frans van Mierisstraat heeft zijn naam te danken aan de Noord-Nederlandse kunst-schilder Frans van Mieris (1635-1681). De straat en de gehele Concertgebouwbuurt is in het begin van 20ste eeuw ontwikkeld en heeft volop typisch 19de -eeuwse elementen.

Het pand Frans van Mierisstraat 62 is gebouwd omstreeks het jaar 1905 en is het derde pand op een rij van zes gelijkwaardige zusterpanden, te weten de panden Frans van Mierisstraat 58, 60, 62, 64, 66 en 68.

De combinatie van karakteristieke details zoals diverse glas-in-lood ramen, en suite deuren en een idyllisch balkon aan de voorzijde maken het tot een zeer aangename woning. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping en heeft een totale woonoppervlakte van ca. 77 m².

Het pand waar het appartement onderdeel van uitmaakt is gelegen op eigen grond. De woning is grotendeels voorzien van enkel glas.
Indeling
Het betreft een woning gelegen op de tweede verdieping met op de begane grond een gemeenschappelijke entreedeur en een verzorgd trappenhuis.

Het trappenhuis is recent geschilderd en voorzien van nieuwe stoffering.

Op de tweede verdieping van het trappenhuis is een ruime overloop met de entree naar het appartement. De hal van het appartement geeft toegang tot de woonkamer, de keuken en de badkamer.

De woon- en de eetkamer worden van elkaar gescheiden door een prachtige authentieke suitekast met originele houten paneeldeuren voorzien van een glas-in-lood bovenlicht. De eetkamer is aan de achterzijde van het appartement en loopt door in een serre met uitzicht op de achtertuinen van de benedenwoningen aan de Frans van Mierisstraat en de Nicolaas Maesstraat.

De suitekast is voorzien van vier bergkasten met veel bergruimte om het één en ander op te kunnen bergen.

Aan de voorzijde van het appartement is de woonkamer met twee suitedeuren, die voorzien zijn van glas-in-lood, naar de slaapkamer die een oppervlakte heeft van ca. 10 m².

Aan de voorzijde is een balkon gelegen op het zuiden en met ruimte voor een kleine tafel en twee stoelen.

De woning is grotendeels voorzien van een houten vloer met uitzondering van de keuken waar een tegelvloer ligt.

De keuken is gelegen aan de achterzijde van het appartement en is in een hoekopstelling geplaatst waardoor de ruimte optimaal benut wordt.

In de hal is de toegang naar de verzorgde badkamer die voorzien is van een douche, een wastafel en een toilet.

Het appartement is door de houten vloer, de vele karakteristieke details, de twee natuurstenen schouwen en het sierlijke plafond zeer sfeervol vormgegeven en is daardoor een typisch Concertgebouwbuurtappartement met veel karakter.

De zes zusterpanden aan de Frans van Mierisstraat hebben allen een brede voorgevel van ruim 6 meter en zijn sierlijk afgewerkt met diverse gevelornamenten en een zwart-gele segmentboog boven de gemeenschappelijke portiek op de begane grond.
Locatie
De locatie is meer dan uitstekend door de ligging in de Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid. Deze buurt combineert het mooiste van Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en diverse musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
- het Concertgebouw;
- het Rijksmuseum;
- het Stedelijk Museum;
- het Van Gogh Museum;
- het Museumplein;
- het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat, de Cornelis Schuytstraat en de Beethovenstraat.

Het appartement is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deur is er voldoende parkeergelegenheid en is het betaald parkeren. Als bewoner is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente (geen wachtlijst).
Bijzonderheden
- het bouwjaar van het pand is ca. 1905;
- gelegen op eigen grond;
- een sfeervol appartement met veel karakteristieke details;
- een balkon aan de voorzijde (op het zuiden);
- de c.v.-ketel is uit 2011 (merk Intergas);
- grotendeels voorzien van enkel glas;
- gelegen in de Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid;
- het energielabel wordt thans aangevraagd;
- volop leuke winkel- en horecagelegenheden in de directe omgeving;
- het is mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Op het moment van aanmelding is er geen wachtlijst.
Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren ‘’Frans van Mierisstraat 62” wordt beheerd door Rappange/ Poelwijk Sweers V.v.E. beheer en functioneert goed. De servicekosten zijn € 162,67 per maand exclusief watergeld, oftewel € 488,- per kwartaal. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Het reservefonds is ca. € 6.000,- en de V.v.E. is voornemens om in 2018 het buitenschilderwerk en de voegwerkzaamheden uit te voeren aan de voorgevel.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 77 m² (opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen). Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact