Kerkstraat 93-III
Amsterdam - Centrum
Vraagprijs: € 300.000,- k.k.

Sfeervol en knus appartement op de bovenste verdieping van een rijksmonument in hartje centrum!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 20

Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 34 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 2 kamers
Bouwjaar: 19de eeuw
Buitenruimte: niet van toepassing
Eerste indruk
Een karakteristiek en sfeervol appartement gelegen op een zeer gewilde locatie in het centrum van Amsterdam. De Kerkstraat is gelegen in “hartje centrum”. Vele faciliteiten zijn in de nabije omgeving en o.a. in het Spiegelkwartier, op de grachtengordel, in de Leidsestraat en op het Leidseplein.

De Kerkstraat, gelegen tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht in, loopt van de Leidsegracht in oostelijke richting naar de magere Brug die over de rivier de Amstel gaat.

Het pand Kerkstraat 93 is gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw en is sinds het jaar 1970 officieel benoemd als rijksmonument. Het betreft een “in het stadsbeeld passend gebouw van traditionele architectuur” voorzien van een gemetselde gevel onder een rechte lijst met diverse consoles. De fundering is in 2006 vernieuwd.

De combinatie van sfeervolle details zoals de zichtbare balkenconstructie met inbouwverlichting, de diverse lichtgroene inbouwkasten, de diverse (dak-)ramen en de goede keuken maken het tot een zeer aangenaam appartement.

Het appartement is gelegen op de derde verdieping en heeft een totale vloeroppervlakte van ca. 50 m², de woonoppervlakte, volgens de NEN 2580-meetnormen, is ca. 34 m² doch door de grote vloeroppervlakte oogt het appartement aanzienlijk ruimer.

Het rijksmonument c.q. het pand waar het appartement onderdeel van uitmaakt is gelegen op eigen grond.
Indeling
Het betreft een woning gelegen op de derde verdieping met een gemeenschappelijke toegang en een gemeenschappelijk trappenhuis vanaf de begane grond.

Op de derde verdieping van het trappenhuis is een kleine overloop met de entree naar het appartement en met ruimte voor een kapstok.

Het appartement heeft een totale vloeroppervlakte van ca. 50 m² doch heeft door de schuine dakvlakken een woonoppervlakte van ca. 34 m².

Onder de schuine dakvlakken zijn meerdere inbouwkasten gerealiseerd om de ruimte optimaal te benutten.

De woonkamer is aan de voorzijde van het appartement en heeft een zeer frisse uitstraling door de grote hoeveelheid natuurlijk daglicht en de goede hoogte van ca. 3,50 meter. De balken (met inbouwverlichting) zijn nog leuk “in het zicht” en geven het appartement charme.

Via de hal/gang en langs de badkamer is de keuken aan de achterzijde van het appartement te bereiken. Vanuit hier is er een leuk uitzicht op de achtertuinen van de grachtenpanden aan de Keizersgracht.

De keuken is recent vernieuwd en is in een hoekopstelling geplaatst waardoor de ruimte optimaal wordt benut. De keuken is voorzien van goede inbouwapparatuur zoals het stoere gasfornuis met dubbele oven (merk Smeg).

De woning is voorzien van een houten vloer met verschillende kleine hoogteniveaus met uitzondering van de badkamer waar een laminaatvloer ligt.

In de gang is de toegang naar de verzorgde badkamer die voorzien is van een douche, een wastafel, een toilet en enkele opbergruimte. Daarnaast is er een vaste houten vlizotrap naar de vliering in de nok van het dak.

De vliering wordt thans gebruikt als slaapkamer met voldoende ruimte voor twee personen alsmede voor extra bergruimte.

Het appartement is door de houten vloer, de vele sfeervolle en kleurrijke details, het hoge plafond (ca. 3.50 meter) met de houten balkenconstructie zeer knus en is daardoor een typisch Amsterdams appartement met veel karakter en op een toplocatie!
Locatie
De locatie is meer dan uitstekend door de ligging nabij het Spiegelkwartier in het centrum van Amsterdam. Deze buurt combineert het mooiste van Amsterdam met het beste van deze tijd. Cultuur, allure en historie gecombineerd met diverse winkelstraten, trendy restaurants en diverse musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
- het Concertgebouw;
- het Rijksmuseum;
- het Museumplein met diverse musea;
- de grachtengordel;
- het Leidseplein;
- het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat, de Leidsestraat, de Kalverstraat en De Dam.

Het appartement is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deur is er redelijke parkeergelegenheid en is het betaald parkeren. Als bewoner is het mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente. Momenteel is er een wachttijd van ca. 1 maand (bron: gemeente Amsterdam).
Bijzonderheden
- het pand is gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw;
- een rijksmonument (nummer 2834);
- vernieuwde fundering in 2006;
- verwarming middels een gaskachel;
- het appartement is voorzien van een houten vloer;
- houten kozijnen voorzien van enkel glas;
- gelegen op eigen grond;
- volop leuke winkel- en horecagelegenheden in de directe omgeving;
- het is mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Momenteel is er een wachttijd van ca. 1 maand (bron: gemeente Amsterdam).
Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren ‘Kerkstraat 93” wordt beheerd door Stedeplan V.v.E. beheer en functioneert goed. De servicekosten zijn € 87,66 per maand exclusief watergeld. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Het reservefonds is ca. € 6.912,- (per 31-12-2016) en de V.v.E. is voornemens om in 2018 het trappenhuis opnieuw te schilderen.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact