Vespuccistraat 75-77 en 79
Amsterdam - de Baarsjes

Vrijwillige veiling


Veilingdatum: maandag 16 april 2018
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 29Kenmerken Type object: belegging
Bouwjaar: ca. 1925
Buitenruimte: tuinen en balkons
Vrijwillige veiling
EEN VRIJWILLIGE VEILING op MAANDAG 16 april 2018 s-avonds n 18.00 uur in Caf Restaurant Dauphine aan het Prins Bernhardplein 175 in Amsterdam ten overstaan van notaris Mr. G.T. Tjadens (Lubbers en Dijk Notarissen te Amsterdam) van:

1) het huis met erf en grond (4 woningen) en verder toebehoren, plaatselijk bekend te 1056 SJ Amsterdam als:
Vespuccistraat 75
(de 2de verdieping leeg)
en kadastraal bekend gemeente Sloten (Noord-Holland) sectie L, nummer 1350, groot n are en twintig centiare (1 a en 20 ca)
&
2) het huis met erf en grond (4 woningen) en verder toebehoren, plaatselijk bekend te 1056 SJ Amsterdam als:
Vespuccistraat 77
(geheel verhuurd)
en kadastraal bekend gemeente Sloten (Noord-Holland) sectie L, nummer 1351, groot n are en twintig centiare (1 a en 20 ca)
&
3) het huis met erf en grond (4 woningen) en verder toebehoren, plaatselijk bekend te 1056 SJ Amsterdam als:
Vespuccistraat 79
(het benedenhuis en de 3de verdieping leeg)
en kadastraal bekend gemeente Sloten (Noord-Holland) sectie L, nummer 1352, groot n are en twintig centiare (1 a en 20 ca).
Algemeen
Op 16 april a.s. worden op de Amsterdamse veiling (Eerste Amsterdamse) drie verzorgde (beleggings-)panden vrijwillig geveild. De objecten zijn gemeentelijke monumenten die gelegen zijn op eigen grond en ieder pand bestaat uit vier woningen.

De benedenhuizen hebben een tuin op het westen met een vrijstaande berging. De bovenwoningen hebben een balkon op het westen.

De drie (beleggings-)panden zijn verhuurd en worden in verhuurde staat opgeleverd met uitzondering van de drie woningen Vespuccistraat 75-II, Vespuccistraat 79-huis en Vespuccistraat 79-III die leeg worden opgeleverd.

De bruto huuropbrengsten per jaar en per pand zijn als volgt:
Vespuccsistraat 75 (met de 2de verdieping leeg): 28.825,80
Vespuccistraat 77 (geheel verhuurd): 38.766,84
Vespuccistraat 79 (met het benedenhuis en de 3de ver- dieping leeg): 19.983,60
Totaal: 87.576,24
Omschrijving
De drie verzorgde beleggingspanden zijn gelegen op eigen grond in de mooie Vespuccistraat in De Baarsjes in Amsterdam-West. De Vespuccistraat is een rustige en brede straat die zich kenmerkt door de speelse Amsterdamse School-bouwstijl. Ieder pand bestaat uit vier woningen. De panden zijn smaakvol vormgegeven c.q. hebben een speelse voorgevel.

Verder is kenmerkend voor deze panden het groen voor de deur en de smaakvolle open entreeportieken. De panden zijn terecht aangewezen als een gemeentelijk monument

De drie beleggingspanden zijn verhuurd en worden in verhuurde staat opgeleverd met uitzondering van de drie woningen Vespuccistraat 75-II, Vespuccistraat 79-huis en Vespuccistraat 79-III die leeg worden opgeleverd. Het is mogelijk om de lege woningen te bezichtigen en hiervoor kunt u contact opnemen met ons makelaarskantoor.

Aldaar het niet mogelijk is/was om alle woningen te bezichtigen betreft onderstaande informatie een globale beschrijving.

De genoemde maten en oppervlakten in deze veilingbrochure zijn een indicatie. Er wordt geen enkele garantie gegeven en aansprakelijkheid aanvaard.

De drie benedenwoningen hebben een oppervlakte van ca. 60 m en de globale indeling is als volgt:
Er is een eigen entree, een hal, een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, een toilet en een badkamer die voorzien is van een douche of een bad en een wastafel.

De beschutte achtertuinen zijn bereikbaar via de openslaande deuren in de achtergevel. Achter in de tuin staat een vrijstaande houten berging varirend in grootte. De tuinen zijn gelegen op het westen, oftewel de namiddag-/avondzon.

De woningen gelegen op de 1ste, de 2de en de 3de verdieping zijn bereikbaar via een gemeenschappelijk trappenhuis. In het dak is een groot daklicht opgenomen en dat zorgt voor veel inval van daglicht in het gemeenschappelijk trappenhuis van de tweede naar de derde verdieping.

De bovenwoningen hebben een woonoppervlakte van ca. 55 m ca. 60 m. Van de twee woningen Vespuccistraat 75-II en Vespuccistraat 79-III zijn NEN2580-meetrapporten en plattegronden aanwezig, zie bijlage III-a tot en met bijlage IV-b van deze veilingbrochure.

De bovenwoningen zijn voorzien van een keuken en een badkamer en er is een balkon van ca. 5 m op het westen. De balkons zijn bereikbaar via de slaapkamer en ook via de keuken.

De drie beleggingspanden zijn verzorgd c.q. netjes onderhouden. De houten raamkozijnen aan zowel de voor- als aan de achterzijde zijn voorzien van isolatieglas met uitzondering van de bovenlichten en de zijramen (oftewel de melkmeisjes) in de achtergevel. De balkons hebben een balkonkast aan weerszijde en stalen hekwerken.

Enkele woningen hebben met glas-in-lood ingezette bovenramen (enkel glas) aan de achterzijde of een leuke roedeverdeling bij de raamkozijnen aan de voorzijde van de panden. Verder hebben enkele woningen nog de originele schouw en enkele woonkamers zijn doorgebroken om die te vergroten.
Gebruik/oplevering
De drie beleggingspanden zijn verhuurd en worden in verhuurde staat opgeleverd met uitzondering van de drie woningen Vespuccistraat 75-II, Vespuccistraat 79-huis en Vespuccistraat 79-III die leeg worden opgeleverd. Betaling/verrekening lasten
De koopsom en het verder door koper ver-schuldigde moet uiterlijk op 16 mei 2018 worden voldaan. De baten en lasten zijn vanaf deze dag voor rekening van de koper. Gunning/risico
Verkoper behoudt zich het recht voor de te veilen objecten niet te gunnen en zal zich daaromtrent uitspreken binnen 48 uur na de veiling. Vanaf de gunning is het risico voor de koper. Volgens ingewonnen informatie
De door ons verstrekte informatie is met de grootste zorg en naar beste kennis samengesteld. Wij, alsmede onze opdrachtgever, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Plokpenning
Voor Vespuccistraat 75 12.500,- excl. btw;
Voor Vespuccistraat 77 12.000,- excl. btw;
Voor Vespuccistraat 79 13.000,- excl. btw.

De plok is voor rekening van de koper.
Combinatie-veiling
Na de vrijwillige veiling van Vespuccistraat 75, 77 en 79 bij opbod en afslag en de combinatie volgt de vrijwillige veiling van Orteliusstraat 316 en 318 bij opbod en afslag en deze wordt daarna gecombineerd in slag gelegd. Vervolgens volgt er nog de combinatie van de vijf panden in afslag. Veilingcondities
De veilingcondities zullen vanaf 30 dagen vr de verkoopdag ter inzage liggen ten kantore van notaris Mr. G.T. Tjadens (Lubbers en Dijk notarissen) Koningslaan 4, 1075 AC, Amsterdam, T: 020-5736311, E: mail@lubbers.nl. Er wordt geveild volgens de Algemene Veilingvoorwaarden voor Onroerend Goed Amsterdam 2001 (AVEA 2001), vastgesteld bij akte d.d. 28 juni 2001 van notaris Mr. P.J.N. van Os te Amsterdam, voor zover daarvan bij de akte van de veilingvoorwaarden niet wordt afgeweken. In aanvulling op de Algemene Veilingvoorwaarden Amsterdam (AVA 2001) en Algemene Veilingvoorwaarden voor Executieveilingen Amsterdam (AVEA 2001) zijn aanvullende voorwaarden van toepassing in verband met de mogelijkheid om ook via internet mee te bieden. Bezichtigingsmogelijkheden
De drie lege woningen zijn op dinsdag 10 april a.s., op donderdag 12 april a.s. alsmede op de veilingdag zelf, te weten op maandag 16 april a.s., tussen 14.00 uur en 16.00 uur te bezichtigen. Overige bezichtigingsafspraken zijn in goed overleg met het makelaarskantoor mogelijk. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact