Realengracht 156
Amsterdam
Vraagprijs: € 3.250,- per maand

Als je hier één keer woont, wil je niet snel meer weg….een riant appartement op het Realeneiland!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 38Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 170 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 5 kamers
Bouwjaar: ca. 1981
Buitenruimte: terras
Eerste indruk
Als je hier één keer woont, wil je er niet snel meer weg........Er komt daarom ook maar zelden een appartement leeg in dit zeer gewilde wooncomplex ‘’De Real’’. Zo af en toe wordt het wachten beloond…….per heden is direct beschikbaar gekomen dit zeer riante drie-laags familieappartement met uitzicht op de gracht!

De woonoppervlakte van het appartement is maar liefst ca. 170 m² en dat is verdeeld over drie ruime woonlagen (de 4de tot en met de 6de verdieping). Er zijn in totaal 5 slaapkamers en er is een beschut eigen terras tussen de dakvlakken en met uitzicht op o.a. de Amsterdamse binnenstad.

De binnentuin van dit wooncomplex is zo ontzettend fijn! Een oase van rust waar je bijna vergeet dat je op een steenworp afstand van het stadscentrum woont.

Het complex is verder voorzien van onder andere een verzorgde gemeenschappelijke entree, een video-/intercominstallatie en vier liften.

De Westelijke eilanden worden gekenmerkt door lieflijke ophaalbruggen en stoere pakhuizen. Dit in combinatie met water, de diverse groenvoorzieningen, de haven aan het Bickerswerf en bijvoorbeeld de kinderboerderij zorgen voor dorpse sferen in de grote stad!
Indeling
Via de gemeenschappelijke entree aan de Realengracht en via de gemeenschappelijke binnentuin is dit appartement via het trappenhuis of met de lift bereikbaar.

Het appartement kenmerkt zich door zeer ruime vertrekken.

De L-vormige woonkamer is het ‘’hart’’ van het appartement. De diverse toogramen met uitzicht op de gracht zorgen voor een knusse sfeer in deze riante ruimte, die een open verbinding heeft met de landelijke keuken. Zet de openslaande deuren open en geniet! Van ruimte, rust, daglicht, charme en uitzicht!

De open keuken is landelijk uitgevoerd en voorzien van veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur.

Op de vierde verdieping is de eerste ruime slaapkamer die uiteraard ook prima dienst kan doen als een werkplek of gastenkamer etc.

Deze slaapkamer heeft de luxe van een eigen badkamer die recht tegenover de slaapkamer is. De badkamer is enkele jaren geleden gerenoveerd. Er is gekozen voor modern tegelwerk en dit samen met de houten elementen is ronduit smaakvol te noemen.

Tot slot is op de vierde verdieping een apart toilet die van hetzelfde afwerkingsniveau niveau als de badkamer is.

De vijfde verdieping is volledig in gebruik als slaapverdieping. Er zijn op deze verdieping in totaal drie heel fijne vertrekken. De slaapkamer aan de voorzijde is prachtig…………een heerlijke ruimte om volledig op te laden. Openslaande deuren, toogramen, uitzicht op de gracht en de spantconstructie in het zicht…….kom kijken en ervaar het zelf!

De andere twee slaapkamers hebben ook de spantconstructie in het zicht en een knus karakter door de dakkapel en het raam met roedeverdeling in de zijgevel.

De badkamer op deze verdieping, is net zoals de eerste badkamer; stijlvol en functioneel. Er is een dubbele wastafel en een ruime inloop douche.

Verder is er op deze verdieping nog een separaat toilet en een wasruimte voorzien van een wasmachine en een droger.

Na het zien van de zesde verdieping, de kap verdieping, wordt het bijna moeilijk een keuze te maken welke slaapkamer de ‘’master’’ zal worden. Wat een ongekend fijne sfeer hangt hier!

De zesde verdieping is één grote ruimte met een riante hoogte in de nok. De balkenconstructie zorgt voor een stoere en een tikkeltje romantische sfeer.

Zet op een heerlijk zonnige dag de terrasdeur open en betrek het privé terras, gelegen tussen de dakvlakken, bij dit fijne vertrek.

Het terras heeft tussen de dakvlakken door een mooi uitzicht richting de historische binnenstad van Amsterdam en richting de Houthavens met het indrukwekkende Pontsteiger gebouw. Door de hoge ligging is het terras van ca. 14 m² zo goed als de hele dag zonnig.
Locatie
Dorps, historie, kunstzinnig en ontspannen. Welkom op de Westelijke eilanden.

Het appartement is gelegen in een zeer gewild wooncomplex op het Realeneiland. Dit is één van de drie Westelijke eilanden die samen de kern van het woongebied ‘’De Gouden Reael’’ vormen. De eilanden zijn met elkaar verbonden via diverse houten ophaal-bruggetjes.

Allerlei winkels met verse producten, snuisterijen, trendy artikelen en natuurlijk de gezellige horecagelegenheden zijn op loopafstand in de Jordaan en de Haarlemmerpleinbuurt.

Tevens zijn er diverse bus- en tramverbindingen en het Centraal Station is op circa 15 minuten loopafstand.

Even heel wat anders? Ontdek de Houthavens of ga met de pont naar het ‘’nuchtere’’ NDSM-werf aan de overkant van het IJ.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 170 m²;
Het terras is ca. 14 m²;
Er is een externe berging van ca. 7 m²;
Bijzonderheden
zeer ruim appartement met uitzicht op de gracht;
twee badkamers en 5 slaapkamers;
gelegen in een populair wooncomplex;
sfeervolle gemeenschappelijke binnentuin;
toogramen en balkenconstructies in het zicht zorgen voor sfeer;
gelegen op de Westelijke eilanden;
een ‘’dorps‘’ karakter in het Centrum van Amsterdam;
Huurcondities
een huurperiode van tenminste 1 jaar en met een optie tot verlengen;
een opzegtermijn van drie maanden;
een waarborgsom of een bankgarantie van drie maanden huur;
een diplomatenclausule is mogelijk;
het appartement is niet geschikt voor woningdelers;
er is een huishoudelijk reglement van toepassing.
Oplevering
Het appartement wordt gestoffeerd verhuurd, te weten met raambekleding, een wasmachine en een droger. Er zijn ook enkele meubelstukken die in goed overleg ook uit de woning gehaald kunnen worden.

De oplevering kan snel, doch in goed overleg.
Huurprijs
€ 3.250,- per maand en exclusief nutsaansluitingen en de aansluiting voor internet, telefonie etc. De servicekosten zijn € 300,- per maand en dat is inclusief het voorschot voor stookkosten. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact