Reigerstraat 41
Badhoevedorp - Vogelbuurt
Vraagprijs: € 995.000,- k.k.

Woonsfeer uit de jaren ‘30 in een riant en prachtig gerenoveerd woonhuis!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 35







Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 197 m²
Type object: woonhuis
Aantal kamers: 7 kamers
Bouwjaar: 1935
Buitenruimte: tuin
Eerste indruk
Uitstekend onderhouden, riant en zéér sfeervol! Bij binnenkomst word je omarmt door dit fantastische woonhuis en het liefst strijk je neer voor de openhaard (gas) in de woonkamer of in de riante, overkapte lounge uitkijkend over de achtertuin of…….waar ook niet?! Er zijn in dit woonhuis vele fijne plekjes met aandacht gecreëerd, het zit ‘m in de details! Dit is echt één van de mooiste woningen in deze gezellige straat.

Door de jaren heen is het woonhuis, met behoud van de diverse jaren ‘30-details, verbouwd en uitgebouwd. Er is een riante uitbouw op de begane grond aan de zijkant en aan de achterzijde gerealiseerd en er zijn dakkapellen aan de voor- en de achterzijde geplaatst.

De totale woonoppervlakte is 197 m². Het woonhuis heeft een woon-oppervlakte van ca. 171 m² en de vrijstaande, geïsoleerde stenen bijgebouw, ideaal voor bedrijf/kantoor aan huis, heeft een woonoppervlakte van ca. 26 m². Verder is er een fantastische achtertuin met een overdekte lounge en een berging (ca. 12 m²) alsmede een voortuin met oprit.

Het woonhuis is gelegen in de rustige en kindvriendelijke Vogelbuurt van Badhoevedorp en schuin tegenover een groenplantsoen met een speeltuintje.
Indeling
Via de aangelegde voortuin met oprit en met ruimte voor meerdere fietsen komen we bij de voordeur van het woonhuis.

Via de halfronde voordeur, voorzien van subtiel glas in lood, stappen we binnen in een ruime hal met diverse inbouwkasten, het toilet, de trapopgang naar de bovengelegen verdiepingen en de deur naar het zeer aangename woon-/eet- en kook-gedeelte.

Het woongedeelte draait om rust en gezelligheid. De houten vloer, de gashaard, de royale erker, het ronde glas-in-loodraam en de en suite deuren, die privacy tussen het woongedeelte en het eetgedeelte creëren, zorgen voor een fijne sfeer.

Het eetgedeelte is aan de tuinzijde gelegen en heeft een open verbinding met de riante woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een koffiezetapparaat, een oven en een magnetron. Er is veel kastruimte en de kastdeuren hebben een soft-close-systeem.

Haal de vogelgeluiden, de geuren van de tuin en een verkoelend windje naar binnen door de openslaande deuren open te zetten. Niet alleen hartje zomer, maar ook op de eerste mooie lentedag en op een aangename herfstdag. Gewoon, lekker comfortabel, terwijl je de krant leest aan de keukentafel of op je laptop aan het werk bent.

Verder is er naast de keuken nog een bijkeuken met een wasmachine- en de drogeraansluiting.

Een balletje trappen met de kinderen op je eigen grasveld, genieten van een hapje en een drankje in de zon aan de tuintafel of even helemaal onderuitzakken in de riante, overkapte lounge waar je je door de laidback sfeer even op Ibiza waant. In de achtertuin kun je maar één ding, genieten!

De achtertuin is gelegen op het noordwesten en heeft een oppervlakte van ca. 125 m². De tuin is bereikbaar via een poort aan de zijkant van het huis of via de openslaande deuren vanuit het eetgedeelte/de woonkeuken. Verder is er nog een houten berging van ca. 12 m². Door de leilindes, achterin de tuin, is er veel privacy!

De overkapping van het loungegedeelte is gemaakt van een sterke staalconstructie met een glazen dak (zelfs beloopbaar). Er is een heater en een automatisch te bedienen zonwering aangebracht. Zowel voor de zonaanbidder als voor de schaduwzoeker is dit gedeelte een fijne loungeplek.

In de tuin staat een vrijstaand stenen bijgebouw. Geïsoleerd, voorzien van een toilet, pantry en airconditioning. Momenteel is hier een zéér verzorgde beautysalon gevestigd, maar ook voor kantoor of praktijk aan huis is het een ideale ruimte.

Op de eerste verdieping is de master bedroom, twee slaapkamers en de badkamer.

De master bedroom is gelegen aan de voorzijde Er is grote inbouwkast aanwezig alsmede airconditioning.

De twee slaapkamers zijn ook voorzien van airconditioning. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang naar een balkon die uit kijkt over de tuin.

De badkamer is modern, luxe en ruim van opzet. Er is een douche met glazen wanden, een ligbad, een wastafel-meubel met dubbele wastafel en een toilet. Het wand- en vloertegelwerk is in een neutrale kleurstelling en dus tijdloos. Het grote raam aan de achterzijde zorgt voor veel toetreding van daglicht en er kan goed geventileerd worden. Verder ligt er vloerverwarming.

Op de overloop is nog een aparte bergkast.

Op de tweede verdieping zijn twee ruime slaapkamers. Diverse spanten van de dakconstructie zijn in het zicht waardoor het leuke slaapkamers zijn.

De slaapkamers zijn beiden voorzien van airconditioning.

Op de overloop op deze verdieping is voldoende ruimte waardoor er nog een goede studie-/werkplek is gecreëerd.

Middels een vlizotrap is de vliering bereikbaar.

Tot slot is op deze verdieping de c.v.-ketel (merk Bosch, bouwjaar 2010).
Locatie
Een zéér plezierige, rustige en kindvriendelijke woonlocatie in de nabijheid van scholen, winkels, horeca, sportclubs en openbaar vervoer.

De Reigerstraat is gelegen in de populaire Vogelbuurt in Badhoevedorp. De rust en de gemoedelijke sfeer in de buurt, door de vele bomen, plantsoentjes en jaren ‘30 woonhuizen zorgen er voor dat men hier heel graag woont.

Door de centrale ligging ten opzichte van de uiteenlopende faciliteiten in het dorp, maar ook door de snelle verbinding van en naar Amsterdam, Schiphol, Amstelveen en Haarlem is het een ideale woonlocatie voor jong en oud.
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1935;
- uitstekend onderhouden;
- traditionele bouw, serene sfeer en ruim van opzet;
- diverse details uit de jaren ‘30 waaronder glas-in-lood, en suite deuren en paneeldeuren;
- de uitbouw aan de zijkant en de achterzijde is uit ca. 2010;
- de diverse uitbreidingen aan het woonhuis zijn voor zover nodig vergund;
- vijf goede slaapkamers, allen voorzien van airco (2017, Mitsubishi);
- een fantastische tuin op het noordwesten met Ibiza-vibes in het loungegedeelte
- een voortuin met een oprit en veel ruimte voor fietsen e.d.;
- een riant vrijstaand en geïsoleerd stenen bijgebouw voorzien van toilet, pantry en airco;
- een gezellige gashaard in de woonkamer;
- het woonhuis is voorzien van dubbel glas;
- begin 2020 zijn de buitenmuren van het huis geïsoleerd middels EPS-parels
- het buitenschilderwerk van de kozijnen en de boeidelen is in eind 2019 uitgevoerd;
- de gevels zijn in 2015 gereinigd;
- vloerverwarming in het toilet en in de badkamer;
- er is een alarmsysteem;
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact